TEST: Denne whiskyen imponerer selv ekspertene

Test Nye whiskyer på spesialpolet i november 2018

Denne whiskyen imponerer selv ekspertene

Den er den beste av 37 testede whiskyer som lanseres i spesialutvalget i november. Den og flere kommer garantert til å bli revet bort. For whiskyinteressen er stor. Det gjelder også betalingsviljen.

Ifølge Tommy Almåsbakk, whiskyansvarlig for Oslo-baren Dr Jekylls samling av i alt 450  whiskyer, er testvinner Ardmore Peated 9YO en imponerende whisky til en gunstig pris.

Blant de 37 som han har smakt for Aperitif denne gangen, er da også en pris på 1099 kroner ikke en gang midt på treet. Det skyldes blant annet at flere av whiskyene som lanseres denne gangen kommer fra Japan og Taiwan, områder som opplever stor etterspørsels- og prispress. Fra japan er det knapt mulig å få prisgunstig whisky. Han trekker derfor fram Ichiro's Malt Malt & Grain som «en knall japansk whiskyblend med elementer hentet fra USA, Canada, Skottland, Irland og eget destilleri.» Ikke helt japansk, altså, men så er den heller ikke billig. Det gjelder altså heller ikke taiwnask whisky, men herfra trekker han fram Kavalan Distillerys Port Single Cask som favoritt denne gangen. 

En annen gjenganger blant favorittene er Highland Park Vintersolsnu som også i årets utgave «fortjener hvert eneste kompliment». Den koster dessuten 50 åre mindre enn for ett år siden, så det er ikke alt av whisky som blir dyrere.

Mens de beste whiskyene ikke uventet inneholder vellagret materiale, er det mange unge whiskyer som er kjøpt inn, whiskyer som innimellom oppleves som noe uferdige. 

Blant de mer harmoniske innslagene av svært ung whisky står denne dansken ut: Stauning Young Rye February 2018.        

På side 3 finner du smaksnotatene for de 37 whiskyene som er testet. Siden produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Her finner du oversikt over alle whiskyene som er kjøp inn og hvilke butikker som har hva

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen