Tester

Nye whiskyer på spesialpolet i november 2018

Denne whiskyen imponerer selv ekspertene

Denne whiskyen imponerer selv ekspertene

Den er den beste av 37 testede whiskyer som lanseres i spesialutvalget i november. Den og flere kommer garantert til å bli revet bort. For whiskyinteressen er stor. Det gjelder også betalingsviljen.
Aase E. Jacobsen
13 November 2018 - 10:00

Ifølge Tommy Almåsbakk, whiskyansvarlig for Oslo-baren Dr Jekylls samling av i alt 450  whiskyer, er testvinner Ardmore Peated 9YO en imponerende whisky til en gunstig pris.

Blant de 37 som han har smakt for Aperitif denne gangen, er da også en pris på 1099 kroner ikke en gang midt på treet. Det skyldes blant annet at flere av whiskyene som lanseres denne gangen kommer fra Japan og Taiwan, områder som opplever stor etterspørsels- og prispress. Fra japan er det knapt mulig å få prisgunstig whisky. Han trekker derfor fram Ichiro's Malt Malt & Grain som «en knall japansk whiskyblend med elementer hentet fra USA, Canada, Skottland, Irland og eget destilleri.» Ikke helt japansk, altså, men så er den heller ikke billig. Det gjelder altså heller ikke taiwnask whisky, men herfra trekker han fram Kavalan Distillerys Port Single Cask som favoritt denne gangen. 

En annen gjenganger blant favorittene er Highland Park Vintersolsnu som også i årets utgave «fortjener hvert eneste kompliment». Den koster dessuten 50 åre mindre enn for ett år siden, så det er ikke alt av whisky som blir dyrere.

Mens de beste whiskyene ikke uventet inneholder vellagret materiale, er det mange unge whiskyer som er kjøpt inn, whiskyer som innimellom oppleves som noe uferdige. 

Blant de mer harmoniske innslagene av svært ung whisky står denne dansken ut: Stauning Young Rye February 2018.        

På side 3 finner du smaksnotatene for de 37 whiskyene som er testet. Siden produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Her finner du oversikt over alle whiskyene som er kjøp inn og hvilke butikker som har hva

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her