Tester

Nyheter vin spesialpol november 2019

Dette er bare se, men ikke røre for de fleste

Dette er bare se, men ikke røre for de fleste

At antall flasker er begrenset, er en ting, men prisene er nå så høye at det blir med drømmen. Men gode er disse vinene, det skal de ha. Og noen gode kjøp er det også.
Aase E. Jacobsen
25 November 2019 - 15:55

Du må ikke bare slåss, men også ha en vidåpen og svært dyp lommebok. Det er ikke fordi volumene er svært begrenset - for flere av disse vinene er kjøpt inn i et antall av 600 flasker. Men mange av de som køer for å få tak i godsakene (eller leier inn noen til å gjøre det) , har budsjetter som gjør at de kan kjøpe en kasse av gangen, og da er ikke 600 flasker så mye.  

Haut-Brion fra Pessac-Leognan er ikke hverdagskost for noen, og denne uberklassiske vinen i 2016-utgave er en drøm. Uberlekre er også Ducru-Beaucaillou og Leoville-las-Cases. 

Bordeaux i vellykkede 2016 for den som liker stor intensitet i frukten, er altså hovedtema. Dog med noen avstikkere, deriblant til Australia og Penfold's hvor Grange utgjør den hellige gralen, mens Cabernet sauvignon Bin 407 er det beste kjøpet. 

Tema for spesialpolet i november er også moden vin, men det er lite utvalg sammenlignet med for noen år siden, den gangen du kunne få vellagret vin for en god pris. Unntaket er chablislegenden Raveneau i en rekke årganger og kvaliteter mellom 2016 og 2003. Med den voldsomme interessen som denne produsenten opplever, er det garantert disse kassene som får bein å gå på.   

Noen utvalgte burgundere er også på listen, deriblant Chevillon Nuits.-St.-Georges Vieilles Vignes 2013 som i lys av dagens  burgundpriser er et godt kjøp. Det er også Forey Echezeaux 2012 koster bare litt mer enn 2014 da den ble lansert i 2017, men en mer interessant årgang. Burgund grand cru er aldri billig, men i internasjonal kontekst er 1234 kroner gunstig.

En vellagret outsider er Redondel Teroldego BeatoMagnum 2009 til 966,60 for 1,5 liter som er en veldig god deal.

På side 2  finner du de 51 testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Her finner du snart vinene som lanseres

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her