Tester

Nyheter vin spesialpol november 2019

Dette er bare se, men ikke røre for de fleste

Dette er bare se, men ikke røre for de fleste

At antall flasker er begrenset, er en ting, men prisene er nå så høye at det blir med drømmen. Men gode er disse vinene, det skal de ha. Og noen gode kjøp er det også.
Aase E. Jacobsen
25 November 2019 - 15:55

Du må ikke bare slåss, men også ha en vidåpen og svært dyp lommebok. Det er ikke fordi volumene er svært begrenset - for flere av disse vinene er kjøpt inn i et antall av 600 flasker. Men mange av de som køer for å få tak i godsakene (eller leier inn noen til å gjøre det) , har budsjetter som gjør at de kan kjøpe en kasse av gangen, og da er ikke 600 flasker så mye.  

Haut-Brion fra Pessac-Leognan er ikke hverdagskost for noen, og denne uberklassiske vinen i 2016-utgave er en drøm. Uberlekre er også Ducru-Beaucaillou og Leoville-las-Cases. 

Bordeaux i vellykkede 2016 for den som liker stor intensitet i frukten, er altså hovedtema. Dog med noen avstikkere, deriblant til Australia og Penfold's hvor Grange utgjør den hellige gralen, mens Cabernet sauvignon Bin 407 er det beste kjøpet. 

Tema for spesialpolet i november er også moden vin, men det er lite utvalg sammenlignet med for noen år siden, den gangen du kunne få vellagret vin for en god pris. Unntaket er chablislegenden Raveneau i en rekke årganger og kvaliteter mellom 2016 og 2003. Med den voldsomme interessen som denne produsenten opplever, er det garantert disse kassene som får bein å gå på.   

Noen utvalgte burgundere er også på listen, deriblant Chevillon Nuits.-St.-Georges Vieilles Vignes 2013 som i lys av dagens  burgundpriser er et godt kjøp. Det er også Forey Echezeaux 2012 koster bare litt mer enn 2014 da den ble lansert i 2017, men en mer interessant årgang. Burgund grand cru er aldri billig, men i internasjonal kontekst er 1234 kroner gunstig.

En vellagret outsider er Redondel Teroldego BeatoMagnum 2009 til 966,60 for 1,5 liter som er en veldig god deal.

På side 2  finner du de 51 testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Her finner du snart vinene som lanseres

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her