TEST: Dette er bare se, men ikke røre for de fleste

Test Nyheter vin spesialpol november 2019

Dette er bare se, men ikke røre for de fleste

At antall flasker er begrenset, er en ting, men prisene er nå så høye at det blir med drømmen. Men gode er disse vinene, det skal de ha. Og noen gode kjøp er det også.

Du må ikke bare slåss, men også ha en vidåpen og svært dyp lommebok. Det er ikke fordi volumene er svært begrenset - for flere av disse vinene er kjøpt inn i et antall av 600 flasker. Men mange av de som køer for å få tak i godsakene (eller leier inn noen til å gjøre det) , har budsjetter som gjør at de kan kjøpe en kasse av gangen, og da er ikke 600 flasker så mye.  

Haut-Brion fra Pessac-Leognan er ikke hverdagskost for noen, og denne uberklassiske vinen i 2016-utgave er en drøm. Uberlekre er også Ducru-Beaucaillou og Leoville-las-Cases. 

Bordeaux i vellykkede 2016 for den som liker stor intensitet i frukten, er altså hovedtema. Dog med noen avstikkere, deriblant til Australia og Penfold's hvor Grange utgjør den hellige gralen, mens Cabernet sauvignon Bin 407 er det beste kjøpet. 

Tema for spesialpolet i november er også moden vin, men det er lite utvalg sammenlignet med for noen år siden, den gangen du kunne få vellagret vin for en god pris. Unntaket er chablislegenden Raveneau i en rekke årganger og kvaliteter mellom 2016 og 2003. Med den voldsomme interessen som denne produsenten opplever, er det garantert disse kassene som får bein å gå på.   

Noen utvalgte burgundere er også på listen, deriblant Chevillon Nuits.-St.-Georges Vieilles Vignes 2013 som i lys av dagens  burgundpriser er et godt kjøp. Det er også Forey Echezeaux 2012 koster bare litt mer enn 2014 da den ble lansert i 2017, men en mer interessant årgang. Burgund grand cru er aldri billig, men i internasjonal kontekst er 1234 kroner gunstig.

En vellagret outsider er Redondel Teroldego BeatoMagnum 2009 til 966,60 for 1,5 liter som er en veldig god deal.

På side 2  finner du de 51 testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Her finner du snart vinene som lanseres

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen