90 poeng:

Fuglåsens Åkerø

Glittre gård        Hakadal, Akershus

Delikat oransje. Innbydende søt duft med lett oksidert eplekarakter, plomme, epleblomst, appelsin. Fyldig og delikat i munnen, flott balanse mellom syre og sødme, silkemyk munnfølelse, deilig råvarepreg.
En flott og anvendelig eplemost.

 

Spildemost Elstar

Spildegarden     Øystese, Hordaland

Gulgrønn. God duft av hermetisert fersken, mango, ananas, karamell.          
Balansert syre, fruktig, veldig ren og god smak, ganske raffinert, lang.   
En god og fruktig velbalansert eplemost med eksotiske innslag.           
Prøv den til asiatisk mat.

 

89 poeng:

 

Eplehaugen Snøball Eplemost Filippa   

Haug gård           Sætre, Buskerud

Dyp gul. Tropisk frukt som tørket aprikos, mango og ananas, karamell, litt yoghurt.            
Følger duften, god balanse, lang ettersmak med litt yoghurt.            
En annerledes, men også veldig god og karaktersterk eplemost som fungerer til frokost.

 

Eplemost fra Telemark Vista Bella         

Epleblomsten    Akkerhaugen, Telemark

Gul. Fin duft av friskt eple, solbærblader, blomster, honning, mineraler.  
Overraskende høy syre, men holder seg lenge og friskt, dempet sødme, men god fast kropp, sitter godt.        
En syrefrisk og balansert eplemost til sjømat med smørsaus.

 

87 poeng:

 

Summerred      

Nyhuus Gard     Gvarv, Telemark

Gul. Honning, varm stein, flott mineralpreg, appelsin, litt marmelade, frisk. 
Rund og syrlig med god friskhet og balanse, veldig god eplesmak, god munnfølelse, bra lengde.
En god og frisk eplemost til sjømat.

 

86 poeng:

Gul Gravenstein

Ulvik Frukt & Cideri        Ulvik i Hardanger, Hordaland

Klar innbydende gulgyllen. Flott duft av eple, veldig mineralsk, epleskrell.      
Veldig godt råvarepreg, genuin smak, bra friskhet, godt balansert med lett sødme.                           
En allround eplemost som smaker veldig godt - rett og slett.

 

Økologisk Karin Schneider

Grønvik gard      Fister, Rogaland

Rosa mot gul. Stikkelsbær, grønne epler, rabarbra.           
Bra syre, mye rabarbrapreg, også røde epler, fruktose, bra tyngde, sitter godt og friskt.                          
En god og aromatisk eplemost til salater og røykt fisk.

 

Rubinstep BIB   

Nyhuus Gard     Gvarv, Telemark

Gul. Lime, stikkelsbær, pære, rose furunål.         
Bra balanse mellom syre og sødme, litt grapefrukt i ettersmaken.          
En eplemost med en veldig spennende nese som følges opp av god smak. Super til salater og sjømat.      

   

Elstar BIB

Nyhuus Gard     Gvarv, Telemark

Gul. Grønne epler, grønne pærer. Elegant duft med innslag av sitrus og litt sødme.       
Velbalansert med søte honningtoner, god fylde, ikke veldig lang men god ettersmak.         
En god og ren eplemost som også er svært anvendelig.

 

Knatten Eplemost Elstar             

Knatten  Sandefjord, Vestfold

Gul. Lime, rabarbra, hyllebnlomst, litt mineraler/jern.
Ren og klar eplesmak, følger duften, balansert syre, elegant med en lett og syrlig finish.
En elegant eplemost til lettere retter eller aperitiff.            

 

Lobo

Nyhuus Gard     Gvarv, Telemark

Gul. Gule epler, lynghonning, krydder, kanel, blomster.          
Intens og god eplekarakter, flott balanse mellom syre og sødme, passe lang småkompleks finish.
En harmonisk eplemost til gode retter med sjømat eller lyst kjøtt.

 

Eventyrmost 50% Discovery 50% Katja

Karine Nybøle/Anders Høibø                     Gvarv, Telemark

Gulhvit med rødskjær. Tydelig eplekarakter, frisk epletoner, men også preg av modne epler.
Fyldig og god, ikke for intens i smaken, god syre, sitter godt og lenge i munnen.       
En harmonisk og god eplemost som er svært allround.            

 

Spildemost Raud Eple 80% bringebær 20%         

Spildegarden     Øystese, Hordaland

Lys rød. Rips og villbringebær, veldig godt råvarepreg.       
Veldig syrefrisk og god, godt balansert, lett fruktsødme balanserer syren, sitter godt og friskt.   
Et veldig godt alternativ til rødbrus for barna og alkoholfri tørstedrikk for alle. Prøv den også i drinker.            

 

Aroma/svarthyll 90% aroma 10% svarthyll

Ulvik Frukt & Cideri        Ulvik i Hardanger, Hordaland

Burgunderrød. Spennende duft med litt grønne toner, roser og gress, stikkelsbær, nype og granskudd.        
God fylde og friskhet med masse røde bær, tydelig men frisk syre, litt jordlig finish.
Et spennende og velkomponert alkoholfritt alternativ til rødvin. Topp til rødt kjøtt eller retter med umami.        

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her