Tester

Spesialpolnyheter april 2018

Dette er de aller beste kjøpene på spesialpolslippet i april

Dette er de aller beste kjøpene på spesialpolslippet i april

Denne gangen er det vinene på kabinett-nivå som topper beste kjøp-liste. Kombinasjonen av 2016s fantastiske syre og krystallklare frukt er som skapt for denne oversette vinstilen.
Aase E. Jacobsen
19 April 2018 - 01:50

Kabinett er ikke bare gunstig priset, både fra produsent (tidligere innhøstning og høyere avling) og på polet takket være den lavere alkoholen ofte bare 7,5 prosent (noen gleder har vi da av norsk alkoholpolitikk). Men i en kabinett er det frukten, sødmen og syren som lager en treenighet som i en årgang som 2016 blir sublim.

Maximin Von Schubert Grünhäuser Abtsberg Riesling Kabinett 2016, Adam Dhroner Hofberg Riesling Kabinett 2016 og Dönnhoff Oberhäuser Leistenberg Riesling Kabinett 2016 samt og Julian Haart Piesporter Goldtröpfchen Riesling Kabinett 2016 og Wolfer Goldgrube Riesling Kabinett 2016 (ikke smakt denne gangen, men tidligere) er veldig gode representanter for denne ikke helt tørre vinkategorien.

Syren i 2016 sammenlignes gjerne med den rekordhøye i 2010, og ja, den kan være skarp, men vinene har likevel så god fruktfylde at den knapt oppleves som ubehagelig (selv ikke etter å ha smakt 200 viner på en dag som jeg gjorde i Berlin i september i fjor). Og når den gjør det, sendes det et signal til hjernen om at dette er en vin du bør legge dypt inn i kjelleren.

Slippets aller beste vin, i hvert fall av de som ble vurdert, er J.J.Prüm Bernkastler Lay Riesling Auslese Goldkapsel 2016 som helst ikke bør åpnes før etter din død. Det er kanskje ikke så morsomt for deg, men dine etterkommere vil forhåpentligvis fryde seg.

Mens kabinettene er den reneste prisfesten, er prisene på de tørre vinene på rask vei oppover. De aller mest ettertraktete produsentene som Keller i Rheinhessen kan ta nær sagt hva som helst for vinene sine, og ingen bryr seg. Derfor topper også Keller dette slippet rent prismessig med sin G-Max som i 2016 koster 3865 kroner. De 18 flaskene er nok borte før du får sukk for deg.

Den sikreste måten å få en smak av denne vinen er å møte opp på Territoriet i Oslo i dag lørdag 14. april hvor du kan kjøpe 1 cl av denne vinen for 95 kroner. Territoriet skal være den eneste vinbaren i verden som selger denne vinen et glass av gangen.

Om du er blant dem som likevel bryr seg, er det mange gode alternativer. Ikke billig, men likevel 200 kroner billigere, er Martin Müllen Trarbacher Hühnerberg 3te Terrassen Riesling Spätlese** Trocken 2016, en tørr Mosel-riesling i virkelig toppklasse fra en produsent som gjennom de siste ti årene har fått mer og mer oppmerksomhet, først i Tyskland og etterhvert også internasjonalt.

Her kan du lese mer om den nye generasjonen av vinmakere i Mosel

Hakk i hel når det kommer til «verdensklasse per krone investert» følger Wittmann Westhofener Aulerde Riesling GG 2016, Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2016, Schäfer-Fröhlich Monzinger Halenberg Riesling GG 2016 og Von Winning Forster Kirchenstück Riesling GG 2016.

Enda bedre kjøp er Vollenweider Wolfer Goldgrube Riesling 2016, Schloss Lieser Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2016 og Schloss Neuweier Neuweierer Goldenes Loch Riesling GG 2016.

På de neste sidene finner du de 60 vinene som er testet sortert etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her