TEST: Dette er det beste norske juleølet på polet
Test

Dette er det beste norske juleølet på polet

Sjekk denne testen av i alt 54 juleøl før du handler inn til julefestene.

At de aller beste poljuleølene er det overvekt av høyoktanøl med ni prosent eller mer. Men det er likevel mange knallgode juleøl å velge mellom for dem som ikke ønsker ølet så sterkt.

På undersidene finner du alle resultatene 

At bryggerne har vært ekstra rause i år er det ingen tvil om. Og at de brygger øl i en lang rekke forskjellige stilarter. Men generelt opplever juleøltesterne at årets øl går i en ny retning. 

Sjekk også juleølene som ikke kan bestilles på vanlig måte

- På tvers av alle kategorier i årets juleøltest, sporer vi mindre bruk av tradisjonelt julekrydder, enn hva vi har sett tidligere. Bruken av tilsetninger som for eksempel lakrisrot er mye brukt. Mange av ølene har også høyt røstet preg, og bruken av humle gir ølene et særdeles bittert preg. Nytt i år er også at svært mange juleøl har røykpreg, forklarer testansvarlig  Jørn Tore Persen i Ølakademiet.

Her er hele testen hos Ølakademiet

Skal du ha godt juleøl i år, bør du handle disse nå! Det går ikke lang tid før de beste juleølene er utsolgte, da mange av bryggeriene kun har produsert små batcher.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen