TEST: Dette er det beste norske juleølet på polet
Test

Dette er det beste norske juleølet på polet

Sjekk denne testen av i alt 54 juleøl før du handler inn til julefestene.

At de aller beste poljuleølene er det overvekt av høyoktanøl med ni prosent eller mer. Men det er likevel mange knallgode juleøl å velge mellom for dem som ikke ønsker ølet så sterkt.

På undersidene finner du alle resultatene 

At bryggerne har vært ekstra rause i år er det ingen tvil om. Og at de brygger øl i en lang rekke forskjellige stilarter. Men generelt opplever juleøltesterne at årets øl går i en ny retning. 

Sjekk også juleølene som ikke kan bestilles på vanlig måte

- På tvers av alle kategorier i årets juleøltest, sporer vi mindre bruk av tradisjonelt julekrydder, enn hva vi har sett tidligere. Bruken av tilsetninger som for eksempel lakrisrot er mye brukt. Mange av ølene har også høyt røstet preg, og bruken av humle gir ølene et særdeles bittert preg. Nytt i år er også at svært mange juleøl har røykpreg, forklarer testansvarlig  Jørn Tore Persen i Ølakademiet.

Her er hele testen hos Ølakademiet

Skal du ha godt juleøl i år, bør du handle disse nå! Det går ikke lang tid før de beste juleølene er utsolgte, da mange av bryggeriene kun har produsert små batcher.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen