Tester
Dette er det beste norske sterke juleølet

Dette er det beste norske sterke juleølet

Sjekk denne testen av i alt 54 juleøl før du handler inn til julefestene.
Aase E. Jacobsen
15 November 2016 - 16:22

At de aller beste poljuleølene er det overvekt av høyoktanøl med ni prosent eller mer. Men det er likevel mange knallgode juleøl å velge mellom for dem som ikke ønsker ølet så sterkt.

På undersidene finner du alle resultatene 

At bryggerne har vært ekstra rause i år er det ingen tvil om. Og at de brygger øl i en lang rekke forskjellige stilarter. Men generelt opplever juleøltesterne at årets øl går i en ny retning. 

Sjekk også juleølene som ikke kan bestilles på vanlig måte

- På tvers av alle kategorier i årets juleøltest, sporer vi mindre bruk av tradisjonelt julekrydder, enn hva vi har sett tidligere. Bruken av tilsetninger som for eksempel lakrisrot er mye brukt. Mange av ølene har også høyt røstet preg, og bruken av humle gir ølene et særdeles bittert preg. Nytt i år er også at svært mange juleøl har røykpreg, forklarer testansvarlig  Jørn Tore Persen i Ølakademiet.

Her er hele testen hos Ølakademiet

Skal du ha godt juleøl i år, bør du handle disse nå! Det går ikke lang tid før de beste juleølene er utsolgte, da mange av bryggeriene kun har produsert små batcher.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her