Test dine evner som vinmaker

Har du drømt om å lage din egen vinblanding, har du nå muligheten og samtidig får navnet ditt på vinetiketten.

På vingården La Vigne i Franschhoek, Sør-Afrika, som eies av nordmannen Robert Jørgensen, arrangeres det nå en vinblandingskonkurranse under navnet Master Blend 2008. Alle som er interessert i vin kan delta.

Navnet på etiketten
La Vignes importører i Norge (Just in Case) og Sverige har tatt inn et begrenset antall flasker av gårdens endrueviner fra 2008-årgangen: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot. Den enkelte deltaker kjøper selv disse vinene gjennom Vinmonopolet og gjennomfører sine egne blandingsforsøk.

Blandingsoppskriften sendes til La Vigne Estate der det lages prøver på alle deltakeroppskriftene. Et dommerpanel kårer en vinner fra hvert land og ut fra disse kåres så vinnerblandingen i en finalesmaking.

En vin basert på vinneroppskriften, og der vinneren presenteres på vinetiketten, produseres og vil komme for salg i Norge og Sverige.

Prisbelønt
Bakgrunnen for konkurransen er at La Vigne i flere år har tilbudt en "Bland din egen vin- workshop" for skandinaviske turister i Sør-Afrika, der deltakerne - etter en innføring i vinblandingens kunst - blander sin egen vin basert på gårdens endrueviner.

La Vignes viner har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser, og vinmaker Ossie Sauermann ble kåret til Young Winemaker of the Year 2008 i Sør-Afrika.

Frist for påmelding er 31. mai 2010 og vinneren annonseres 15. juni 2010.
 
Les mer på denne siden: www.lavigne.co.za/Challenge.html

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen