Test dine vinkunnskaper

Test dine vinkunnskaper

Svar på 20 spørsmål og vær med i konkurransen om tittelen Young Sommelier 2012 og en spennende vinreise.

Young Sommelier 2012 er en konkurranse i vinkunnskap som har som mål å gi bransjens yngste en «treningsarena». For på sikt å kvalifisere seg til Norgesmesterskapet for vinkelnere.

Forutsetningen for å delta er at du er under 25 år og jobber i serveringsbransjen.

Finale i Oslo

Første trinn mot tittel og premie er å svare på de 20 kvalifiseringspørsmålene. De 30 beste besvarelsene plukkes ut den 22. januar, og kandidatene inviteres til å delta i semifinalen som finner sted i Oslo den 5. februar på Latter, Aker Brygge, som en del av Oslo Vinfestival.

Vinner vinreise

Det blir derfor god tid til å finpusse vinkunnskapene og smaksløkene, for semifinalen innebærer både teoretiske og praktiske oppgaver som blindsmaking. De tre beste kandidatene går videre til finalen som finner sted samme dag og samme sted.Og vinneren kan glede seg til et lærerikt opphold i et av Frankrikes vindistrikter.

Young Sommelier 2012 arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norsk Vinkelnerforening og Laroche samt Vinordia.

Ny svarfrist er torsdag 26. januar 2012 kl. 12.00.

Her finner du de 20 spørsmålene du må svare på for å delta i kvalifiseringen

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen