TEST: Her finner du surøl som sågar er supert alternativ til champagne - men også mange solide forsmaker på knallgodt sommerøl

Test Ølnyheter i bestillingsutvalget mai 2019

Her finner du surøl som sågar er supert alternativ til champagne - men også mange solide forsmaker på knallgodt sommerøl

For IPA-elskerne er tilgodesett med mange gode nyheter i mai, øl som kommer til å leske godt i månedene framover. Den stadig økende surølfanskaren har også all grunn til å glede seg.

At de beste ølnyhetene er syrlige, er nærmest blitt en rutine når ølnyhetene i BU testes. Uten forkleinelse, for de beste blant mainyhetene er så langt unna rutinemessige øl som det er mulig å komme, men også uten at de er ekstreme på noen måte. Bare sabla gode. 

Som 3 Fonteinen Oude Geuze, trolig det beste surølet på markedet akkurat nå. Men også Crooked Stave Nightmare on Brett og Stockholm Brewing Cuvée Classique Saison hevder seg. Dette siste er et lekkert ølalternativ til champagne.

Oud Beersel Bersalis Tripel Oak Aged er en veldig god sur trippel-hybrid som er et et aldri så lite mesterverk, og et fantastisk matøl som også tåler mange år i kjelleren. 

Er du derimot hekta på mørkt og sterkt øl, gjør Burning Sky Imperial Stout og Lambrate Imperial Stout jobben selv om vi går inn i den lyse årstiden. Og Reins Kloster Imperial Lakris Melkshake Stout er den du skal ta fram når du har fått fyr på peisen eller bålet. 

Best blant den mange friske «sommerølene» er Lost & Grounded Keller Pils. Et sommerlig fruktøl finner du i Thornbridge Crackendale. Og Bryggerhuset Brut IPA #01 er en av de beste i sitt slag i denne nå så populære ølkategorien. 

På neste side finner du 82 nye øl fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 82 ølnyhetene i bestillingsutvalget og tilleggsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste ølsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 8. mai 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen