Tester

Ølnyheter i bestillingsutvalget mai 2019

Her finner du surøl som sågar er supert alternativ til champagne - men også mange solide forsmaker på knallgodt sommerøl

Her finner du surøl som sågar er supert alternativ til champagne - men også mange solide forsmaker på knallgodt sommerøl

For IPA-elskerne er tilgodesett med mange gode nyheter i mai, øl som kommer til å leske godt i månedene framover. Den stadig økende surølfanskaren har også all grunn til å glede seg.
Julie Helene Amundsen
09 Mai 2019 - 12:00

At de beste ølnyhetene er syrlige, er nærmest blitt en rutine når ølnyhetene i BU testes. Uten forkleinelse, for de beste blant mainyhetene er så langt unna rutinemessige øl som det er mulig å komme, men også uten at de er ekstreme på noen måte. Bare sabla gode. 

Som 3 Fonteinen Oude Geuze, trolig det beste surølet på markedet akkurat nå. Men også Crooked Stave Nightmare on Brett og Stockholm Brewing Cuvée Classique Saison hevder seg. Dette siste er et lekkert ølalternativ til champagne.

Oud Beersel Bersalis Tripel Oak Aged er en veldig god sur trippel-hybrid som er et et aldri så lite mesterverk, og et fantastisk matøl som også tåler mange år i kjelleren. 

Er du derimot hekta på mørkt og sterkt øl, gjør Burning Sky Imperial Stout og Lambrate Imperial Stout jobben selv om vi går inn i den lyse årstiden. Og Reins Kloster Imperial Lakris Melkshake Stout er den du skal ta fram når du har fått fyr på peisen eller bålet. 

Best blant den mange friske «sommerølene» er Lost & Grounded Keller Pils. Et sommerlig fruktøl finner du i Thornbridge Crackendale. Og Bryggerhuset Brut IPA #01 er en av de beste i sitt slag i denne nå så populære ølkategorien. 

På neste side finner du 82 nye øl fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 82 ølnyhetene i bestillingsutvalget og tilleggsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste ølsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 8. mai 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her