Tester

Ølnyheter i bestillingsutvalget mai 2019

Her finner du surøl som sågar er supert alternativ til champagne - men også mange solide forsmaker på knallgodt sommerøl

Her finner du surøl som sågar er supert alternativ til champagne - men også mange solide forsmaker på knallgodt sommerøl

For IPA-elskerne er tilgodesett med mange gode nyheter i mai, øl som kommer til å leske godt i månedene framover. Den stadig økende surølfanskaren har også all grunn til å glede seg.
Julie Helene Amundsen
09 Mai 2019 - 13:00

At de beste ølnyhetene er syrlige, er nærmest blitt en rutine når ølnyhetene i BU testes. Uten forkleinelse, for de beste blant mainyhetene er så langt unna rutinemessige øl som det er mulig å komme, men også uten at de er ekstreme på noen måte. Bare sabla gode. 

Som 3 Fonteinen Oude Geuze, trolig det beste surølet på markedet akkurat nå. Men også Crooked Stave Nightmare on Brett og Stockholm Brewing Cuvée Classique Saison hevder seg. Dette siste er et lekkert ølalternativ til champagne.

Oud Beersel Bersalis Tripel Oak Aged er en veldig god sur trippel-hybrid som er et et aldri så lite mesterverk, og et fantastisk matøl som også tåler mange år i kjelleren. 

Er du derimot hekta på mørkt og sterkt øl, gjør Burning Sky Imperial Stout og Lambrate Imperial Stout jobben selv om vi går inn i den lyse årstiden. Og Reins Kloster Imperial Lakris Melkshake Stout er den du skal ta fram når du har fått fyr på peisen eller bålet. 

Best blant den mange friske «sommerølene» er Lost & Grounded Keller Pils. Et sommerlig fruktøl finner du i Thornbridge Crackendale. Og Bryggerhuset Brut IPA #01 er en av de beste i sitt slag i denne nå så populære ølkategorien. 

På neste side finner du 82 nye øl fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 82 ølnyhetene i bestillingsutvalget og tilleggsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste ølsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 8. mai 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her