TEST: Imponerende men den (og mange av de andre) koster

Test Nye viner på spesialpolet i oktober 2018

Imponerende men den (og mange av de andre) koster

Når tema er Rhone og Sør-Frankrike er det ikke uventet at Cote-Rotie, Cornas, Hermitage og Chateauneuf-du-Pape topper.

Det er samtidig viner som importeres i svært små kvanta og har en høy prislapp - ikke bare her, men også internasjonalt. Derfor er Balthazar Cornas Chaillot 2015 til kroner kr 487 denne spesialpolrundens beste kjøp. Som med de fleste andre vinene er antallet flasker ytterst begrenset, i dette tilfellet til 144 som fordeler seg på de åtte utsalgsstedene. 

Disse cornasene kan du imidlertid bestille

Høyt etterspurte Jamet Cote Rotie - finnes nå i to utgaver, etter at brødrene Jean Luc og Jean Paul Jamet skilte lag i 2013. Begge byr på like solid kvalitet, om enn i litt ulik stil, og det er jo berikende for denne vinstilen. 

Disse cote rotie-ene kan du derimot bestille

På neste side finner du de testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Slik er testen gjennomført: 

Vinene er smakt av Aase E. Jacobsen på Vinmonopolets smaking i forkant av lanseringen.

I spesialpolene er det 132 nye viner som blir tilgjengelig fra torsdag den 18. oktober kl 10. Det burde derfor være mer enn nok til alle siden det kun er en håndfull viner om noen denne gangen, som skaper kø. Det er nemlig kjøpt inn 22.252 flasker, av alle typer.

Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de åtte spesialpolutsalgene i landet. 

De åtte polbutikkene som har varene er e-lageret på Vestby (lansering en dag senere), Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen