Tester

Nyheter i BU og nye årganger november 2018

Julegavene er allerede bestemt - det blir ikke bedre enn dette

Julegavene er allerede bestemt - det blir ikke bedre enn dette

Nyhetene i november kan beskrives som en våt drøm for enhver vinelsker. Det eneste som trengs er et romslig budsjett og en god vinkjeller, så ikke noe for alle. Men det er likevel mulig å finne mange gode kjøp blant disse 1120 testede produktene for den s
Aase E. Jacobsen
05 November 2018 - 01:05

Med så mange flytende legender som er kommet i ny årgang er det ikke til å unngå at det blir tett i toppen. Den våte vindrømmen omfatter nemlig viner som Biondi Santi Brunello di Montalcino Riserva 1997, Cote Rotiene La Turque og La Landonne til Guigal, Janasse Chateauneuf Du Pape Vieilles Vignes 2016, Penfolds Grange 2015, Cristal 2002, Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2004, Müller-Catoir Herzog Rieslaner Beerenauslese Erste Lage 2017, Fontodi Vin Santo del Chianti Classico 2008 og Graham's Quinta dos Malvedos Vintage 2005.

Samt "nyere"klassikere som Dr. Loosen Erdener Pralat Riesling GG 2015Wittmann Morstein Riesling Grosses Gewächs 2016, Kistler Vine Hill Chardonnay 2016Omnia Chateauneuf-du-Pape 2015Flor de Pingus 2014, Ridge Montebello 2015 og A.D. Coutelas 1809 Extra Brut Reserve 2005. 

Interessen for vellagret vin øker, og norske importører har åpenbart saumfart markedet for slike viner. Utvalget er derfor nå sensasjonelt godt. Fra J. Telmont Champagne Heritage 1969 via en rekke bordeauxer til portugisiske Viuva Gomes Colares Tinto 1965. Disse vinene trenger du ikke en kjeller for å ha glede av. Ikke er de dyre heller alt tatt i betraktning, og går du sammen med noen venner om investeringen, blir det småbeløp på hver enkelt. 

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her