TEST: Med disse ølene i hus er det duket for minneverdige opplevelser

Test Nye øl spesialpol juni 2018

Med disse ølene i hus er det duket for minneverdige opplevelser

Blant ølnyhetene i spesialpolhyllene er det både sterke smaksopplevelser og noen skuffelser.

Blant de 43 ølene som er testet er det seks som skiller seg ut. De er gode representanter for like mange ølstiler, Deus Brut Des Flanders kan ses på som et belgisk ølalternativ til champagne, og Liefmans Goudenband Barrel Aged er en mer kompleks fatlagret belgisk surølstil (kriek).  Yorkshire Stingo er en glemt britisk maltpreget og vellagret øltype som absolutt må prøves. The Mortitian Imperial Stout er dødsgod og byr dermed på alt det navnet antyder. Sågar pilsnerelskerne er tilgodesett med Ayinger Maibock. Slik skal vårøl smake. Og sideren Blueberry  Spaceship Box kommer fra et av de mest hypede bryggeriene for tiden, nemlig Superstition. Deres mjød Marion er dessuten slippets dyreste. Andre mjødsorter fra Superstition kan forresten smakes i fingerbølstore mengder på ølbaren Røør for en langt mindre penge.  

Selvsagt er det flere IPA-er blant nyhetene. aller best er Amager Bryghus Sigtebroad Double dry-hopped New England-style IPA. En potensiell sommerfavoritt. 

Her kan du lese mer om slikt øl om mer til fra New England 

Blant de norske bryggeriene skiller Haandbryggeriet seg ut og med A Dashing Rogue viser de at de er tilbake der de en gang var. 

På neste side finner du ølene listet etter poeng

Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført etter salgsstart som var den 8. juni 2018.  Ølene blir tilgjengelig i åtte polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo Aker Brygge, Trondheim Bankkvartalet, Sandnes Kvadrat, Ålesund Stormoa, Tromsø Langnes, Molde, Bergen Storsenter og Kristiansand Lillemarkens.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen