TEST: Også denne gangen er det boblene som vekker mest begeistring

Test Nyhetene i basis juli 2018

Også denne gangen er det boblene som vekker mest begeistring

Vi bobler omtrent over som nasjon, for alt som skummer vokser på polet.

Første halvår i år sammenlignet med i fjor viser sterk vekst for musserende vin (8,9 prosent mot 2,7 prosent for vinsalget totalt), og Frankrike er vinneren med 17,2 prosent opp, særlig for annen type musserende, men også for champagne. Veksten kan få en ekstra boost når julinyhetene er på plass i hyllene for de inkluderer nemlig fire knallbillige champagnenyheter – under 240 kroner er sjelden kost fra den kanten. Og Bliard-Moriset Blanc de Blancs Grand Cru Brut er aller best.

Champagne presses som kjent fra alle kanter, ikke bare fra områder som praktiserer klassisk metode, men også den superpopulære perlende vinstilen som har en vekst på 16,2 prosent sammenlignet med i fjor .

Den får i juli ekstra påfyll med noen virkelige perler som Broc Cellars Petillant Chenin Blanc 2017, Johan Vineyard Petillant Naturel Pinot Noir 2017 og Hager Matthias Pet Nat Grüner Veltliner 2017.

Mer trenger du knapt for å ha det skikkelig gøy i sommer.

Selv om det er kommet et sjeldent knippe med spennende hvitviner fra Slovenia i basis, er det er sicilianser og en tysker som topper listen: Terra Costantino Etna Bianco 2017 og Geil Bechtheimer S Riesling Trocken 2016.

Og lengter du etter skikkelig god rødvin (etter å ha levd på rosevin i denne tidenes rekordsommer), byr julinyhetene på mange perler. Sørafrikanske Blankbottle Pseudonym Cinsault 2017 er en potensiell favoritt, Donnafugata Sul Vulcano Etna Rosso 2016 likeså. Mens Passagem Reserva 2015 er en kraftpakke som trenger både luft og mye kraft i matfølget, er vellagrete Ioppa Ghemme 2007 et virkelig funn til prisen.

En håndfull riktig gode øl gir ølhyllene gledelig påfyll. Både 7 Fjell Hanseaten Altbier og Oud Beersel Oude Kriek topper sine respektive kategorier. Ingen av dem er riktignok lettdrikkelige sommerøl, men kraver godt matfølge. Til sommermaten er et par sidere å foretrekke, Lézergué Cidre de Bretagne Brut som utfordres av Sider frå Hardanger.

Brennevinshylla får tilskudd av et riktig så solid fruktdestillat, Cartron Eau-de-Vie Poire Williams. En bedre avslutning på sommermåltidet enn mang en cognac.          

 Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på de neste sidene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen