Første halvår i år sammenlignet med i fjor viser sterk vekst for musserende vin (8,9 prosent mot 2,7 prosent for vinsalget totalt), og Frankrike er vinneren med 17,2 prosent opp, særlig for annen type musserende, men også for champagne. Veksten kan få en ekstra boost når julinyhetene er på plass i hyllene for de inkluderer nemlig fire knallbillige champagnenyheter – under 240 kroner er sjelden kost fra den kanten. Og Bliard-Moriset Blanc de Blancs Grand Cru Brut er aller best.

Champagne presses som kjent fra alle kanter, ikke bare fra områder som praktiserer klassisk metode, men også den superpopulære perlende vinstilen som har en vekst på 16,2 prosent sammenlignet med i fjor .

Den får i juli ekstra påfyll med noen virkelige perler som Broc Cellars Petillant Chenin Blanc 2017, Johan Vineyard Petillant Naturel Pinot Noir 2017 og Hager Matthias Pet Nat Grüner Veltliner 2017.

Mer trenger du knapt for å ha det skikkelig gøy i sommer.

Selv om det er kommet et sjeldent knippe med spennende hvitviner fra Slovenia i basis, er det er sicilianser og en tysker som topper listen: Terra Costantino Etna Bianco 2017 og Geil Bechtheimer S Riesling Trocken 2016.

Og lengter du etter skikkelig god rødvin (etter å ha levd på rosevin i denne tidenes rekordsommer), byr julinyhetene på mange perler. Sørafrikanske Blankbottle Pseudonym Cinsault 2017 er en potensiell favoritt, Donnafugata Sul Vulcano Etna Rosso 2016 likeså. Mens Passagem Reserva 2015 er en kraftpakke som trenger både luft og mye kraft i matfølget, er vellagrete Ioppa Ghemme 2007 et virkelig funn til prisen.

En håndfull riktig gode øl gir ølhyllene gledelig påfyll. Både 7 Fjell Hanseaten Altbier og Oud Beersel Oude Kriek topper sine respektive kategorier. Ingen av dem er riktignok lettdrikkelige sommerøl, men kraver godt matfølge. Til sommermaten er et par sidere å foretrekke, Lézergué Cidre de Bretagne Brut som utfordres av Sider frå Hardanger.

Brennevinshylla får tilskudd av et riktig så solid fruktdestillat, Cartron Eau-de-Vie Poire Williams. En bedre avslutning på sommermåltidet enn mang en cognac.          

 Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på de neste sidene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her