Tester

Nyheter i taxfreebutikken september 2018

Plukk med deg denne lekkerbiskenen når du likevel må gå gjennom taxfreebutikken

Plukk med deg denne lekkerbiskenen når du likevel må gå gjennom taxfreebutikken

En knallgod knusktørr champagne som Deutz Extra Brut er alltid godt å ha på lur, for det er ikke det at du sparer så mye på å kjøpe den, heller at den ikke finnes på polet.
Aase E. Jacobsen
28 September 2018 - 12:01

Deutz Extra Brut koster 30 kroner mindre enn Deutz Brut som altså er å få på polet og som holder samme kvalitet. 

Les mer om Deutz her

Er det utsiktene til virkelige kupp som styrer ferden gjennom taxfreebutikken, er det en søt vin du skal gå for. Hugel Gewurztraminer Vendange Tardive 2008 koster 270 kroner for en halvflaske på polet, og 329 taxfree, så det er en unik sjanse. Og det på flere måter, for en vin som denne lages i forholdsvis små kvanta og ikke minst har den et veldig godt lagringspotensial. Men den er altså ikke tørr. Det er heller ikke det nest beste kjøpet blant nyhetene i taxfreehylla: Graham's Extra Dry White Port, men likefullt en veldig interessant og spennende vin og altså langt unna mye av det kommersielle utvalget som taxfreebutikken er dominert av. 

Hvis det er rimelig vin du er på jakt etter, selges boksen med La Vieille Ferme til nesten halv pris på flyplassen. Og her snakker vi om en seriøs boksvin som godt kan få være med hjem etter endt ferie- eller jobbreise. 

På neste side finner du taxfreenyhetene listet etter poeng

Slik er testen gjennomført:

Vinene er smakt av Aase E. Jacobsen på en åpen smaking i regi av Dutyfree Gardermoen. Produktene som ikke er i salg på Vinmonopolet er merket som utsolgt i pollisten. For de andre er taxfreeprisen oppgitt. Taxfreeprodukter kan ikke bestilles fra Aperitifs sider. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her