Godbiter i pollisten
Hvor mye er du villig til å spandere?

Hvor mye er du villig til å spandere?

Disse kjærlighetsboblene er dyre, men de er likevel 312 kroner billigere på Vinmonopolet enn Systembolaget.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2018 - 13:45

Du synes kanskje det er spekulativt av en champagneprodusent å kalle en vin for «kjærlighet». Men Deutz’ kjærlighetsbobler er ikke spekulative, bare dødsgode. Og inspirasjonen til navnet Amour kommer fra kjeruben – kjærlighetsengelen – som utgjør Deutz’ logo.

Amour de Deutz Blanc de blancs Brut 2008 kan ikke bestilles, men finnes i et svært begrenset antall i de såkalte spesialbutikkene. Så skal du ha en champagne som mer enn noen annen signaliserer kjærligheten med stor A i dette tilfellet, så har du den her. Hva får du så for 1300 kroner ved siden av at du får en av Champagnes mest ikoniske champagner som elskes av stjerner som Madonna?

En elegant og deilig innsmigrende, selvsagt forførende god champagne med fint sitruspreg, god og bred fruktkarakter og deilig skum.

Bilde: 

Om det er en trøst, så må altså de på andre siden av grensen ut med 1649 SEK for den samme flasken. Og 1299,90 kroner er en svært god pris sammenlignet med hva denne champagnen koster internasjonalt.

Amour er en spesiell cuvée, men du får enda mer for pengene om du går for Deutz’ toppchampagne Cuvée William Brut 2006 som er i en klasse for seg. Om du synes dette er dyrt, er det greit å vite at også den er noen kroner billigere i Norge enn i Sverige.

På samme måte som at Amour er kjøpt inn til spesialpolet i mange årganger, er også William tilgjengelig i mange klassiske og holdbare årganger.

Både morsdagen og Valentinsdagen nærmer seg altså, men du må ikke ut med så mye for å skape god stemning. Deutz har flere alternativ i en rimeligere prisklasse som altså kan bestilles. Både Deutz Brut Blanc de Blancs 2011, Deutz Brut 2012 og Deutz Brut Classic har kvaliteter som sikrer en heftig valentinsdag – eller en hvilken som helst annen anledning.

Den første er for øvrig nært beslektet med Amour all den tid druene kommer fra samme vinmarker i Mesnil, Avize og Villers-Marmery, men de aller beste chardonnaydruene fra de eldste vinstokkene forbeholdes Amour som dessuten får et par år lengre tid på bunnfallet før omkorking.

Se alle Deutz-champagnene her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her