Tester

Nyheter i bestillingsutvalget

Skal du bare kjøpe en flaske dyr vin i år, kan du gjøre det nå

Skal du bare kjøpe en flaske dyr vin i år, kan du gjøre det nå

601 produkter er testet og det er mye godt å velge blant på øverste hylle. Billig er det imidlertid ikke.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2018 - 10:57

Når Guigal lanserer sine toppviner Landonne, La Turque og La Mouline i en super årgang som 2013, dukes det til fest. I hvert fall må det ryddes plass i vinkjellere med store budsjetter. Det gjelder også kultprodusenten Torbreck og dennes toppvin The Laird som i 2012 er virkelig noe å skrive hjem om - og som merkes på budsjettet. 

 Det gjør så absolutt Lucien le Moines Arioso 2013 og burgundprodusenten Arlauds toppviner samt den svært så klassiske de Montille Volnay 1er Cru Les Taillepieds 2014. En sterk utfordrer til Burgund fra vest er Chanin og Lutum, spesielt deres Sanford & Benedict Chardonnay som finnes i to så å si like fantastiske utgaver. Domaine de la Cotes Blooms Field Pinot Noir 2015 stiller i samme klasse.

Rieslingtørsten er alltid stor her til lands, og særlig Dr. Loosen Ürziger Würzgarten GG Réserve Riesling Trocken 2013 men også Kranz Riesling Kalmit GG 2016 og Schloss Schönborn Marcobrunn Riesling EG 2015 slukker den på en super måte. Men aller helst vil de forvares dypt inn i kjelleren. 

Andre klasssikere som ikke ønsker å røres på en stund er Solaia 2011 som finnes både i normalflaske og magnum. Mens Pol Roger 2009 er av en støpning som bare ber om å nytes. Det samme gjelder de superlekre søtvinene Heidi Schröck Ruster Ausbruch Flügel der Morgenröte 2014 og Felsina Vin Santo 2006

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her