TEST: Syrlig og fruktig fornøyelse - men også mye godt og mørkt

Test Nye øl og sidere i BU og TU januar 2020

Syrlig og fruktig fornøyelse - men også mye godt og mørkt

De beste ølnyhetene er syrlige eller også fruktige, og dermed gode alkoholsvakere alternativer til vin. Som gjør dem  til perfekte matøl.

Garage Project sitt nyeste øl på det norske markedet er en skikkelig lekkerbisken. Oh what a lovely day. Let's go out and pick some Hop Bine smaker akkurat så forfriskende som navnet antyder og humlepreget er veldig godt balansert. 

Også BrewDogs nye surølsprosjekt OverWorks er svært vellykket med i alt tre øl i toppsjiktet som alle har svært godt balansert fruktkarakter med moderate alkoholprosenter til poløl å være.

Gipsy Hill Carioca Triple Fruited Sour er et annet ølalternativ til vin, og til populære petnater denne gangen. Superleskende og lettdrikkelig med 6 prosent alkohol.  

Fra samme bryggeri kommer et samarbeidsøl med Ægir, som er nok en bærbombe, men også den i en veldig balansert stil. Kanskje det kan bli din nye favoritt til kjøttkakene eller karbonadene?

For dem som foretrekker det mørke ølet selv om vi skriver januar og nyttårsforsetter, er det nok av muligheter til både ølskum i barten og unnskyldninger for å fyre på peisen. 

Både De Tvende Deus Ex Nihilo Imperial Coffee StoutCervisiam Barrel Aged Satanic Panic Imperial StoutPõhjala Honey Laku Cellar Series og Nøgne Ø Mudslide Chocolate Dream gjør jobben på best mulig måte. 

I en annen mer kompleks retning rent aromamessig, finner vi Brouwerij de Molen Knife & Axe Rioja BA og Kinn Desennium. Begge med belgisk ølstil i bunnen. Den første med flotte funky toner og den andre i magnumflaske som innbyr til enten å invitere til søndagsmiddag eller å legges i kjelleren. 

På de neste sidene finner du 56 nye øl og sidere fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

I november lanseres det i alt 182 nye øl og sidere i bestillings-og tilleggsutvalget. Vi har testet 56 av dem. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 16. januar 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen