Tester

Nye øl og sidere i BU og TU januar 2020

Syrlig og fruktig fornøyelse - men også mye godt og mørkt

Syrlig og fruktig fornøyelse - men også mye godt og mørkt

De beste ølnyhetene er syrlige eller også fruktige, og dermed gode alkoholsvakere alternativer til vin. Som gjør dem  til perfekte matøl.
Julie Helene Amundsen
16 Januar 2020 - 16:24

Garage Project sitt nyeste øl på det norske markedet er en skikkelig lekkerbisken. Oh what a lovely day. Let's go out and pick some Hop Bine smaker akkurat så forfriskende som navnet antyder og humlepreget er veldig godt balansert. 

Også BrewDogs nye surølsprosjekt OverWorks er svært vellykket med i alt tre øl i toppsjiktet som alle har svært godt balansert fruktkarakter med moderate alkoholprosenter til poløl å være.

Gipsy Hill Carioca Triple Fruited Sour er et annet ølalternativ til vin, og til populære petnater denne gangen. Superleskende og lettdrikkelig med 6 prosent alkohol.  

Fra samme bryggeri kommer et samarbeidsøl med Ægir, som er nok en bærbombe, men også den i en veldig balansert stil. Kanskje det kan bli din nye favoritt til kjøttkakene eller karbonadene?

For dem som foretrekker det mørke ølet selv om vi skriver januar og nyttårsforsetter, er det nok av muligheter til både ølskum i barten og unnskyldninger for å fyre på peisen. 

Både De Tvende Deus Ex Nihilo Imperial Coffee StoutCervisiam Barrel Aged Satanic Panic Imperial StoutPõhjala Honey Laku Cellar Series og Nøgne Ø Mudslide Chocolate Dream gjør jobben på best mulig måte. 

I en annen mer kompleks retning rent aromamessig, finner vi Brouwerij de Molen Knife & Axe Rioja BA og Kinn Desennium. Begge med belgisk ølstil i bunnen. Den første med flotte funky toner og den andre i magnumflaske som innbyr til enten å invitere til søndagsmiddag eller å legges i kjelleren. 

På de neste sidene finner du 56 nye øl og sidere fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

I november lanseres det i alt 182 nye øl og sidere i bestillings-og tilleggsutvalget. Vi har testet 56 av dem. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 16. januar 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her