Drikke
Vi har smakt det beste fra taxfree

Vi har smakt det beste fra taxfree

Aase E. Jacobsen
01 April 2015 - 12:05

Taxfree-butikken på Gardermoen har vist fram sine godbiter – først og fremst viner som ikke er å få på polet.

Men det er likevel ikke snakk om «kupp» eller «knallkjøp». Heller korrekte priser. Toppskåreren Jadot Corton-Charlemagne Grand Cru 2010 ligger der den skal, men 1099 er jo ikke akkurat gunstig.

Gå heller for Bonneau du  Martrays grand cru-er - her får du mer for pengene

De aller beste kjøpene er J. Christopher Willamette Pinot Noir 2012 og William Fèvre Chablis Premier Cru Vaillons 2012. Sammenlignet med polprisen sparer du 60 kroner for den første og kanskje så mye som en hundrelapp for chablisen om denne hadde vært i salg på polet.

På den rimelige siden utpeker Dom. Wachau Grüner Veltliner Smaragd Terrassen 2013 seg med å gi mye vin for 129 kroner. Det gjør også – som alltid – Robert Weils rimelige Riesling QbA trocken 2013 og Álvaro Palacios Camins del Priorat 2013.

Les mer om denne spanske godbiten her

Produktene er smakt i forbindelse med temasmaking i regi av Heinemann som står for taxfree-salget på de fleste norske flyplassene. Tilgangen til vinene kan variere i Heinemanns butikker.

Alle priser er Heinemanns priser, pr 1. mars 2015. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til oversiktens to artikler.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her