Spansk taxfreekupp

Spansk taxfreekupp

Disse vinene er svært gunstig priset på flyplassen. Absolutt noe å ta med hjem til jul.

Pétalos 2011 (59246) til kroner 109 koster akkurat halvparten sammenlignet med polprisen. En kraftpakke av en vin som stråler med sin massive fruktighet. Alkoholen er høy, men sammen med rike kjøttretter kommer den absolutt til sin rett.

Gamle planter og biodynami

Druematerialet henter supervinmakeren Alvaro Palacios fra noen helt spesielle vinmarker i Bierzo. Parsellene med mer enn 60 år gamle vinstokker i områdets bratte skråninger dyrkes biodynamisk. Det kjennes da også på smaken.

Les mer om Bierzo

Like billig er Camins del Priorat 2011 , som er Alvaros forsmak på Priorat. En parfymert vin med kjøttfull frukt, bra mineralpreg, saftig og krydret med fint røykpreg.

Vin for kjelleren

Alvaro er mest kjent for sine toppviner fra Priorat, som L’Ermita og «lillesøsteren» Finca Dofi som også er å få kjøpt for 449 kroner taxfree.

Les mer om Alvaro i Priorat

Sist jeg smakte den for lengst utsolgte  Finca Dofi 2000 (47129) , for åtte år siden, kostet den altså 100 kroner mer på polet. Så den er absolutt verd å plukke med seg om du er i det spandable hjørnet. Men dette er vin som må legges i kjelleren.

Også nest laveste nivå fra Priorat, Les Terrasses 2010 (59248) , er et veldig godt kjøp. Du sparer 103 kroner på flyplassen.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen