Thailandsk suksess

Suksesskonseptet Joys Thaimat ville vært historie uten kokken Narong Panthawong Supakorn.
Redaksjonen
27 Mai 2008 - 15:00

Seks år etter oppstarten med catering, og deretter restaurant på Magneten i Levanger, var Joy Moe i ferd med å gi opp.
 
Slitasjeskader gjorde at hun ikke greide å lage mat som før. Ærekjær som hun er, ville hun ikke drive videre med norske kokker. Redningen kom fra vest.
 
- Jeg satt i Bergen og var lei av å lage mer sushi enn thaimat. Det var ikke avtalen da jeg ble ansatt ved den restauranten jeg jobbet for. Så kom jeg over hjemmesiden til Joys Thaimat på Internett, og syntes det så veldig spennende og ikke minst 100 prosent thailandsk ut. Derfor ringte jeg, sier Supakorn.
 
Nasjonalkokk
Supakorn er thailandsk nasjonalkokk. Dette er en tittel som kun gis til den som har arbeidet mer enn ti år sammenhengende ved en anerkjent restaurant i Thailand.
 
Han er blitt tatt imot med åpne armer av Joy og Kolbjørn Moe i Joys Thaimat. Etter over tre måneder i Levanger, har han fått mer og mer ansvar for både matlagingen og økonomien.
 
- Han er veldig dyktig, full av ideer og ikke minst til å stole 100 prosent på. Dermed frigjør vi tid til oss selv. Vi har aldri hatt det så bra som nå, sier Joy Moe.
 
Fire år i Norge
Supakorn kom til Norge for fire år siden. Det var lysten til å tjene penger på kvalitetene som thailandsk nasjonalkokk som ble en av de utløsende årsakene.
 
- Jeg har jobbet i Tromsø, Oslo og Bergen, men har hele tiden vært nødt til å lage mat jeg strengt tatt ikke har noe forhold til, i tillegg til thairettene, sier Supakorn til Trønder-Avisa.
 
Populært med thai
Alt startet med catering, og mye handler om catering den dag i dag hos Joys Thaimat.
 
Selv om restauranten går bra, er det cateringbiten som har størst vekst. Stadig flere bestiller thaimat til konfirmasjoner, runde dager og bryllup.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her