Thailandsk suksess

Suksesskonseptet Joys Thaimat ville vært historie uten kokken Narong Panthawong Supakorn.
Redaksjonen
27 Mai 2008 - 15:00

Seks år etter oppstarten med catering, og deretter restaurant på Magneten i Levanger, var Joy Moe i ferd med å gi opp.
 
Slitasjeskader gjorde at hun ikke greide å lage mat som før. Ærekjær som hun er, ville hun ikke drive videre med norske kokker. Redningen kom fra vest.
 
- Jeg satt i Bergen og var lei av å lage mer sushi enn thaimat. Det var ikke avtalen da jeg ble ansatt ved den restauranten jeg jobbet for. Så kom jeg over hjemmesiden til Joys Thaimat på Internett, og syntes det så veldig spennende og ikke minst 100 prosent thailandsk ut. Derfor ringte jeg, sier Supakorn.
 
Nasjonalkokk
Supakorn er thailandsk nasjonalkokk. Dette er en tittel som kun gis til den som har arbeidet mer enn ti år sammenhengende ved en anerkjent restaurant i Thailand.
 
Han er blitt tatt imot med åpne armer av Joy og Kolbjørn Moe i Joys Thaimat. Etter over tre måneder i Levanger, har han fått mer og mer ansvar for både matlagingen og økonomien.
 
- Han er veldig dyktig, full av ideer og ikke minst til å stole 100 prosent på. Dermed frigjør vi tid til oss selv. Vi har aldri hatt det så bra som nå, sier Joy Moe.
 
Fire år i Norge
Supakorn kom til Norge for fire år siden. Det var lysten til å tjene penger på kvalitetene som thailandsk nasjonalkokk som ble en av de utløsende årsakene.
 
- Jeg har jobbet i Tromsø, Oslo og Bergen, men har hele tiden vært nødt til å lage mat jeg strengt tatt ikke har noe forhold til, i tillegg til thairettene, sier Supakorn til Trønder-Avisa.
 
Populært med thai
Alt startet med catering, og mye handler om catering den dag i dag hos Joys Thaimat.
 
Selv om restauranten går bra, er det cateringbiten som har størst vekst. Stadig flere bestiller thaimat til konfirmasjoner, runde dager og bryllup.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her