Thailandsk suksess

Suksesskonseptet Joys Thaimat ville vært historie uten kokken Narong Panthawong Supakorn.
Redaksjonen
27 Mai 2008 - 16:00

Seks år etter oppstarten med catering, og deretter restaurant på Magneten i Levanger, var Joy Moe i ferd med å gi opp.
 
Slitasjeskader gjorde at hun ikke greide å lage mat som før. Ærekjær som hun er, ville hun ikke drive videre med norske kokker. Redningen kom fra vest.
 
- Jeg satt i Bergen og var lei av å lage mer sushi enn thaimat. Det var ikke avtalen da jeg ble ansatt ved den restauranten jeg jobbet for. Så kom jeg over hjemmesiden til Joys Thaimat på Internett, og syntes det så veldig spennende og ikke minst 100 prosent thailandsk ut. Derfor ringte jeg, sier Supakorn.
 
Nasjonalkokk
Supakorn er thailandsk nasjonalkokk. Dette er en tittel som kun gis til den som har arbeidet mer enn ti år sammenhengende ved en anerkjent restaurant i Thailand.
 
Han er blitt tatt imot med åpne armer av Joy og Kolbjørn Moe i Joys Thaimat. Etter over tre måneder i Levanger, har han fått mer og mer ansvar for både matlagingen og økonomien.
 
- Han er veldig dyktig, full av ideer og ikke minst til å stole 100 prosent på. Dermed frigjør vi tid til oss selv. Vi har aldri hatt det så bra som nå, sier Joy Moe.
 
Fire år i Norge
Supakorn kom til Norge for fire år siden. Det var lysten til å tjene penger på kvalitetene som thailandsk nasjonalkokk som ble en av de utløsende årsakene.
 
- Jeg har jobbet i Tromsø, Oslo og Bergen, men har hele tiden vært nødt til å lage mat jeg strengt tatt ikke har noe forhold til, i tillegg til thairettene, sier Supakorn til Trønder-Avisa.
 
Populært med thai
Alt startet med catering, og mye handler om catering den dag i dag hos Joys Thaimat.
 
Selv om restauranten går bra, er det cateringbiten som har størst vekst. Stadig flere bestiller thaimat til konfirmasjoner, runde dager og bryllup.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her