De lager drikkevennlig urkraft
Foto: (The Broth Company)

De lager drikkevennlig urkraft

The Broth Company betyr helt naturlig fremstilt kraft som kan drikkes som den er, varm eller kald, brukes som ingredienser i drikke, eller brukes i matlaging.

Strømme-Throndsen Design har i flere tiår vært med på å designe og utforme merkevarer i dagligvarebransjen. Den lange erfaringen med retail og matmarkedet gjør at de er tett på og fanger opp nye trender.

En av dem er en trend fra USA, populært kalt bone broth, som kan sammenlignes med god gammeldags drikkebuljong. Så egentlig ikke noe nytt, men noe de synes fortjener mer oppmerksomhet og mer kvalitetsorienterte produkter. De ønsket derfor å lansere gode krafter, ment for å drikke, laget fra bunn helt uten tilsetningsstoffer

Den beste energidrikken
Under pandemien begynte gjengen å eksperimentere litt med krafter på kontoret. De bestemte seg for å gjøre idé og eksperiment til virkelighet, men de skjønte at de trengte eksperthjelp. Jeg møter Morten Throndsen og Susanne Munch-Rasmussen fra designbyrået og den profilerte kokken Øyvind Hjelle som har vært med på å utvikle produktet. Sammen lanserte de i januar i år, The Broth Company som har tre forskjellige drikkekrafter på markedet.

Øyvind Hjelle er en av landets mest erfarne kokker og har med disse kraftproduktene fått en drøm i oppfyllelse. Foto: The Broth Company

Øyvind har 30 års erfaring som kokk, først i restauranter som blant andre Palace Grill og Feinschmecker, så for Kulinarisk Akademi og de siste årene som kokk og konsulent, også for industrien. Han forteller engasjert om alt det nyttige og gode du får ut av kraften.

Når du koker ferske kjøttfulle bein fra dyr, følger det også med sener, brusk og muskelfester som inneholder flere, mer konsentrerte og andre type næringsstoffer enn rent kjøtt. I det beinene etter 10 timer kokes i stykker, slippes all denne næringen ut i kraften. Øyvind omtaler dette som dyrets urkraft. Her får du ut fosfor, kalsium, jern, sink, vitaminer og magnesium. Det finnes også mye kollagen i dyrebein som støtter muskler og ledd og som mange mener gjør at huden holder seg yngre, men de lærde strides om dette bare er omgjort til aminosyrer før vi får det i oss.

TBC Carton 500ml 4x Creative 2 Render.jpg [216.25 KB]Uansett så er vi alle rundt bordet enige om at dette i hvert fall ikke er et usunt produkt. Altså, det var jo dette våre gamle skihelter fikk servert på femmila om enn i en litt saltere versjon. Det er et produkt som gir næring og energi samtidig som du får i deg oppbyggende og restituerende næringsstoffer og proteiner. Ikke minst er det helt naturlig fremstilt, i motsetning til mange energidrikker og proteinbarer. Det kan også være en god erstatning for dagens fjerde eller femte kaffekopp.

Alternativ til buljong(terning)
Drikkekraftene er blitt et fast innslag hos alle som jobber hos Strømme-Throndsen Design, og Susanne og Morten anbefaler å tilsette litt ekstra smak i koppen. Det kan være helt enkelt som en dråpe sitron eller litt salt, men de syns også det er godt med litt friske urter eller for eksempel tørket sopp. De har også prøvd drikkekraftene i smoothie med stort hell. I tillegg til at kraftene ikke setter voldsom smak, tilfører de protein og gelatinet gjør smoothien luftigere og mykere.

TomatBasilikum_Broth_MF2.jpg [239.78 KB]Alle kraftene kan selvfølgelig også brukes i mat, og er et veldig godt alternativ til de litt salte buljongterningene. De har lansert tre forskjellige typer så langt, én laget på kyllingskrog, én på bein fra storfe og én grønnsakskraft. Den vegetariske har selvfølgelig ikke alle egenskapene som de to andre har, men er rik på vitaminer og et godt supplement.

Foreløpig er drikkekraftene kun lansert i egen nettbutikk, litt fordi de ønsker at det skal komme god informasjon sammen med produktet de sender ut. Varemerket skal bygges opp sten for sten og ambisjonen er å lansere internasjonalt på sikt.

ChickenPortebello_MF.jpg [256.72 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her