Thomas Johansen Borgan ble "Årets Sjømatkokk 2011"

- Jeg er kjempeglad og litt i sjokk.

En enstemmig jury sendte Thomas Johansen Borgan helt til toppen på seierspallen i helgens nasjonale kåring av "Årets Sjømatkokk" under Bergen matfestival.

Borgan er til daglig kjøkkensjef på nyåpnede Rica Bakklandet i Trondheim. Han tilberedte tre retter av råvarene lysing, fjellørret og tørrfisk, og en enstemmig jury mente han utmerket seg med topp mat på alle tre rettene.
Thomas har tidligere jobbet på Restaurant 5 bord og Britannia Hotel, begge i Trondheim. Pengepremien på 10 000 kroner skal brukes til reiser og gode matopplevelser, som igjen gir ny inspirasjon.

På andre plass kom Kåre André Hjartholm fra Brygga 11 i Sandefjord, mens Karl Torbjørn Andersen fra Søtt og Salt i Bergen tok tredjeplassen.

Det var et høyt nivå blant årets deltakere og gledelig var det at den geografiske spredningen på deltakerne var stor, skriver arrangøren i en pressemelding.

Den nasjonale kokkekonkurransen "Årets Sjømatkokk" arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug, Norges Kokkemesteres Landsforening og Eksportutvalget for fisk, som også er sponsorer for konkurransen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen