Thon satser for fremtiden

Olav Thon regner med å investere totalt 350 millioner kroner på Skeikampen.
Redaksjonen
21 November 2008 - 17:38

Med årets investeringer er 300 millioner kroner investert i løpet av de fire siste årene. Sånt gir utslag i store minustall i regnskapene.
 
Og mer minus må Thon regne med før han kan tjene penger i området.
 
Må snu
- Innen 2015 må vi ha snudd resultatene. Det er det som er målet, sier daglig leder for Skeikampen Resort, Irene Thorsplass, til Hyttepuls.no.
 
Pengene er brukt på alpinbakke og hotell.
 
Selvhushold
- Vi har mye ledig kapasitet på hotellsenger, men klarer ikke å skaffe nok selvhushold-senger, sier Thorsplass.
 
Hotellene i selskapet Blålyng AS er bokført med minus 13,3 millioner kroner i fjor. Blålyng AS omfatter Thon Hotel Skeikampen, Thon Hotel Gausdal, Austlid Fjellstue og hytter, samt Thon Hotel Hallingdal.
 
Mye minus
I perioden 2004 - 2007 er samlede minusresultater på de fire hotellene 63 millioner kroner.
 
Nesten hele minusen er på hotellene i Gausdal, hotellet i Hallingdal skal etter sigende bare stå for en brøkdel av underskuddet.
 
Thon Hotel Skeikampen, som alene står for nesten halvparten av omsetningen, har også de klart største underskuddene.
 
Samlet omsetning i Blålyng var i fjor på 67 millioner kroner, hvorav circa ti millioner i Hallingdal.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål
Dagens rett

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål

De hverdagslige kotelettene får et eksotisk løft i denne oppskriften med både raita og mangosalsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her