Ti millioner i sluttpakker

De 27 servitørene på Theatercafeen som tar sluttpakker får i dag 10 millioner kroner i fallskjerm. Det er råttent, mener de ansatte som er igjen.

Det er representanter for de ansatte som hevder at utbetalingen er i underkant av 10 millioner kroner. Ledelsen hevder at utbetalingen er på 6,5 millioner, skriver e24.no.
 
Av de 27 slutter 22, mens fem går over til timebetaling. I fallskjermbetingelsene kan de ansatte velge mellom 70 prosent av fjorårslønnen og slutte; eller 20 prosent og fortsette på ledelsens nye betingelser.
 
370 000 i snitt
- Det dreier seg 370 000 per person i snitt, sier tidligere klubbleder ved Theatercafeen, Svein Frode Pettersbakken.
 
Han ble tidligere i år kastet som klubbleder i den bitre striden. Nå representerer han de gjenværende kelnerne. Som ikke er fornøyde.
 
Råttent
- Det er drit råttent. Det er noe av det råtneste i fagbevegelsens historie, sier Pettersbakken.
 
Pettersbakken halverer lønn fra 520.000 i fjor til 263.000 i år, og vil kjempe mot ledelsens tilbud om kontantutbetalinger for å slutte eller gå over til den nye lønnsordningen.
 
Nesten konkurs
Theatercafeen har vært ved konkursens rand på grunn av lønnsordningen der de ansatte får prosenter av omsetningen. Det vanlige i bransjen er timebetaling. Theatercafeen er en av Norges mest populære og best besøkte restauranter men går likevel med underskudd.
 
De to siste årene har restauranten tapt 8,3 millioner kroner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen