Tid for asparges og annet grønt

Når vi tilbereder asparges på italiensk, altså ovnsbakt, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene og når vi tilbereder foliebakt artisjokk Her får du oppskriftene og selvfølgelig vinforslag i rikelig monn
Redaksjonen
06 Mai 2000 - 14:41

Grønn asparges, har vi alle lært, passer fint med sancerre fra Loire i Frankrike, laget av sauvignon blanc-druen som gir friske, stikkelsbærpregede og noen ganger gressaktige hvitviner. Tradisjontro franskmenn sverger til muscatviner fra Alsace som er mer krydrete, fetere og sødmefylte; en nødvendig ingrediens siden franskmenn hovedsakelig bruker den hvite litt bitre aspargesen.

 
 
 
 

 
 
 
 

Med dette vinvalget i bakhodet tenker vi på dampet asparges servert med smørsauser. Veldig klassisk og veldig fransk. Men er det noe særlig spennende? Asparges er en nøytral grønnsak i seg selv med en sprø konsistens når den er tilberedt riktig og en litt gressaktig smak. Hvorfor ikke gjøre som italienerne, ovnsbake aspargesen med sitron, hvitløk, olivenolje og basilikum? Men hva med vinfølge da, kan vi fortsatt holde oss til sancerre? Når vi i tillegg tar med en annen vinfiendtlig grønnsak som artisjokk som dessuten er foliebakt med urter og hvitløk, hva da?

I stedet for å rushe til Italia når det er italiensk mat det er snakk om, har vi valgt en lillebror av sancerre. En vellaget, fruktig og frisk hvitvin basert på samme drue som sancerre, Touraine Sauvignon 1997 fra kvalitetsprodusenten Pascal Jolivet. Fordelen med denne vinen er at du får mange av sancerre-vinens egenskaper for en lavere pris. Denne koster kroner 99 (varenr. 11328, basis).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her