Tid for asparges og annet grønt

Når vi tilbereder asparges på italiensk, altså ovnsbakt, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene og når vi tilbereder foliebakt artisjokk Her får du oppskriftene og selvfølgelig vinforslag i rikelig monn

Grønn asparges, har vi alle lært, passer fint med sancerre fra Loire i Frankrike, laget av sauvignon blanc-druen som gir friske, stikkelsbærpregede og noen ganger gressaktige hvitviner. Tradisjontro franskmenn sverger til muscatviner fra Alsace som er mer krydrete, fetere og sødmefylte; en nødvendig ingrediens siden franskmenn hovedsakelig bruker den hvite litt bitre aspargesen.

 
 
 
 

 
 
 
 

Med dette vinvalget i bakhodet tenker vi på dampet asparges servert med smørsauser. Veldig klassisk og veldig fransk. Men er det noe særlig spennende? Asparges er en nøytral grønnsak i seg selv med en sprø konsistens når den er tilberedt riktig og en litt gressaktig smak. Hvorfor ikke gjøre som italienerne, ovnsbake aspargesen med sitron, hvitløk, olivenolje og basilikum? Men hva med vinfølge da, kan vi fortsatt holde oss til sancerre? Når vi i tillegg tar med en annen vinfiendtlig grønnsak som artisjokk som dessuten er foliebakt med urter og hvitløk, hva da?

I stedet for å rushe til Italia når det er italiensk mat det er snakk om, har vi valgt en lillebror av sancerre. En vellaget, fruktig og frisk hvitvin basert på samme drue som sancerre, Touraine Sauvignon 1997 fra kvalitetsprodusenten Pascal Jolivet. Fordelen med denne vinen er at du får mange av sancerre-vinens egenskaper for en lavere pris. Denne koster kroner 99 (varenr. 11328, basis).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen