Tidenes tøffeste NM

Landets dyktigste østersåpner skal kåres tirsdag 1. juli under Bocuse d'Or i Stavanger. Meld deg på nå.
Redaksjonen
23 Juni 2008 - 23:00

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere.
 
Årets NM i østersåpning finner sted under det største kulinariske eventet i Norge - Bocuse d'Or i Stavanger.
 
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM som arrangeres av Apéritif tirsdag 1. juli i Stavanger Forum.
 
Apéritif sponser 10 deltakere
Meld deg på med en gang så får du gratis flybillett tur/retur Oslo og gratis hotellopphold i Stavanger.
 
Eneste betingelse for gratis flybillett og hotell er at du stiller i konkurransen og gjør ditt beste. Når du er vel hjemme refunderer vi kostnadene for flybillett og hotell i ett døgn. Vi har allerede booket hotellrom for deg, men du må ta kontakt med oss med det samme.
 
Men husk; stiller du ikke opp i konkurransen, dekker vi heller ikke kostnadene dine.
Har du ikke meldt deg på ennå, er det fortsatt ikke for sent!
 
 
Se konkurransereglene ved å klikke her.

Hva:

NM i østersåpning 2008

Når:

Tirsdag 1. juli klokken 16.00
(registrering fra kl 14.00)

Hvor:

Buffet (Stavanger Forum), Stavanger

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 54th Galway International Oyster Festival,
Irland 25. - 28. september.
 
Norgesmesteren vinner også en lekker Omega Seamaster, til en verdi av kr 15 000,-.

Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.
 
To verdensmestere de siste fire årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. Ikke bare klarte fjorårets norgesmester Heini Petersen, frilanskokk, å åpne 30 østers på 2 minutter og 29 sekunder, de var dessuten så å si perfekt åpnet.
 
Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.
 
 
Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerene får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi norske flatøsters av ypperste kvalitet fra Bømlo.

I år blir det kanskje din tur?
 
Enestående premier
Vinneren får anledningen til å forsvarer Norges ære i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.
 
Norgesmesteren får dessuten en utrolig Omega Seamaster, til en verdi av kroner 15 000,-, av den offisielle tidtakeren Omega Norge.
 
jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.
 
Er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan denne konkurransen går av stabelen?
 
Møt opp på Buffet i Stavanger tirsdag den 1. juli fra klokken 16 for en unik opplevelse!
 
NM i østersåpning 2008 arrangeres av Apéritif i samarbeid med Eksportutvalget for FiskHaugen-Gruppen og Omega Norge.

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her