Til aksjon mot nedleggelse

Det er kokkemangel og fylket mangler lærlinger. Likevel vil fylkesrådet i Nordland legge ned undervisningskjøkkenet ved Sandnessjøen videregående skole. Nå går lærerne til aksjon.

- Folk behandles uhørt, sier rektor Børge Torgersen. Han støtter at lærerne ved skolen danner sin egen aksjonskomite mot nedleggelse av kjøkkenet.
 
I korte trekk er saken slik: Nordland fylkesting har vedtatt å slå sammen de videregående skolene på Alstahaug og i Sandnessjøen med samlokalisering i Sandnessjøen.
 
Legges ned
For å gjennomføre dette må skolen i Sandnessjøen bygges ut. Kostnadsoverslaget er 12 millioner kroner mer enn det fylkestinget tidligere har stilt til rådighet. Og da foreslår fylkesrådet at utbyggingen starter til høsten, men da uten kjøkken.
 
Noe som fører til at programområdet restaurant- og matfag blir nedlagt , slik vi skrev i forrige uke.
 
Nå danner lærerne sin egen aksjonskomite som skal forsøke å komme i god kontakt med styrende fylkespolitikere før 16. juni.
 
Sandnessjøen videregående føler seg skutt i foten etter at fylkesrådet innstilte på å legge ned undervisningskjøkkenet, og dermed en hel studielinje i restaurant- og matfag.
 
Lærerne ser med forbauselse på at dette blir gjort samtidig som turistnæringen vil satse på lokal mat, og hotellene på Helgeland sliter med å skaffe gode kokker.
 
Har ikke lærlinger
- Opplæringskontoret fortviler fordi de ikke har lærlinger, og hotellet i Sandnessjøen har én kokk som de tviholder på, sier leder Heidi Brastad ved skoleavdelingen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen