Til cognacelskeren

Nå kan du lese om Apéritifs favoritter blant årets bøker med appell til den mat- og drikkeinteresserte - her finner du gavetipset til den cognacinteresserte.

Historien om de norske cognachusene kan tydeligvis skrives om igjen og om igjen. Per A. Risnes Jr. tar opp tråden som Toralf Bølgen slapp med sin bok om den norske delen av cognachistorien for sju år siden.

Leses med et glass
Risnes har inkludert den nye generasjon av nordmenn som gjør seg bemerket i Cognac, nemlig Per Egil Jenssen  og Jon Bertelsen  - i tillegg til områdets kronologiske og kvalitetsmessige utvikling.

Dette er en bok som garantert blir lest i jula, i hvert fall så lenge den får følge av et glass med samme navn!
 
Cognac (Tellusworks Publishing), kr 449,-
Bestillingsnummer: ISBN-10: 82-997368-1-1

Nytt norsk navn
Men enda flere nordmenn er kommet til siden redaksjonen avsluttet bokverket. Sist ut er Soerlie (med fortrengt ø for enklere kommunikasjon) med sine SO-cognacer i henholdsvis VSOP- og XO-utgave.

Begge er skapt for å behage, parfymerte, komplekse og svært stofflige med mye søt frukt og godt innpakket alkohol, uten at det blir tungt på noen måte. Dette er cognac som både den etablerte og den yngre generasjon av cognacelskere vil like. Flaskedesignet understreker det tidsriktige imaget. So VSOP (44418, 319,90)   og So XO (44417, kr 389).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen