Til cognacelskeren

Nå kan du lese om Apéritifs favoritter blant årets bøker med appell til den mat- og drikkeinteresserte - her finner du gavetipset til den cognacinteresserte.
Redaksjonen
13 Desember 2006 - 15:24

Historien om de norske cognachusene kan tydeligvis skrives om igjen og om igjen. Per A. Risnes Jr. tar opp tråden som Toralf Bølgen slapp med sin bok om den norske delen av cognachistorien for sju år siden.

Leses med et glass
Risnes har inkludert den nye generasjon av nordmenn som gjør seg bemerket i Cognac, nemlig Per Egil Jenssen og Jon Bertelsen - i tillegg til områdets kronologiske og kvalitetsmessige utvikling.

Dette er en bok som garantert blir lest i jula, i hvert fall så lenge den får følge av et glass med samme navn!
 
Cognac (Tellusworks Publishing), kr 449,-
Bestillingsnummer: ISBN-10: 82-997368-1-1

Nytt norsk navn
Men enda flere nordmenn er kommet til siden redaksjonen avsluttet bokverket. Sist ut er Soerlie (med fortrengt ø for enklere kommunikasjon) med sine SO-cognacer i henholdsvis VSOP- og XO-utgave.

Begge er skapt for å behage, parfymerte, komplekse og svært stofflige med mye søt frukt og godt innpakket alkohol, uten at det blir tungt på noen måte. Dette er cognac som både den etablerte og den yngre generasjon av cognacelskere vil like. Flaskedesignet understreker det tidsriktige imaget. So VSOP (44418, 319,90)  og So XO (44417, kr 389).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her