Til finalen i Linie Award

Rune Ørsjødal og Halvor Digernes er klare for finalene i Linie Award 2011.
26 Mai 2011 - 15:53

I fjor ble det dansk seier, men i år går Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven i Trondheim for norsk gull i finalen for kokker som går av stabelen på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo 7. juni.

Halvor Digernes skal forsvare de norske fargene i finalen for bartendere. Klassen er ny av året i Linie Award.

Ørsjødal møter svenske Patrick Hassel fra Thornströms Køk, Göteborg, finske Heikki Kivimaki fra Savoy, Helsinki og danske Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel, Jylland i kokkefinalen. Vinneren skal kåres av en jury som blant annet består av Bocuse d´Or-vinneren fra 2009, Geir Skeie, og SVT-kokk og eier av restaurant 1900, Niklas Ekstedt.

- Det er utrolig stas å bli plukket ut til denne konkurransen. Rica Nidelven har vært en viktig læringsplass med inspirerende kokker som hvert eneste år har hatt deltagere i NM. Vårt fokus har alltid vært de lokale råvarene, noe som også legges vekt på i Linie Award, sier Rune Ørsjødal.

Halvor Digernes jobber ved Fuglen i Oslo, og møter svenske Jimmie Hulth fra Story Hotel, finske Jan-Pekka Hiltunen fra Kokomoko Tiki-bar og danske Nicholas Brennan fra 1105.

- Denne konkurransen har vært etterlengtet blant oss bartendere. Den fokuserer på smakssammensetninger og råvarer, og er en seriøs arena hvor vi får testet oss skikkelig mot de andre nordiske landene. Det er derfor utrolig morsomt å bli plukket ut, sier Digernes.

Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Kulinarisk Akademi. Hensikten med konkurransen er å øke interessen for Nordens eksotiske mat- og drikkekultur. I tillegg gir konkurransen unge kokker og bartendere med ambisjoner en mulighet til faglig utvikling og erfaring. Finalen i Linie Award går live med publikum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her