Til finalen i Linie Award

Rune Ørsjødal og Halvor Digernes er klare for finalene i Linie Award 2011.
26 Mai 2011 - 15:53

I fjor ble det dansk seier, men i år går Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven i Trondheim for norsk gull i finalen for kokker som går av stabelen på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo 7. juni.

Halvor Digernes skal forsvare de norske fargene i finalen for bartendere. Klassen er ny av året i Linie Award.

Ørsjødal møter svenske Patrick Hassel fra Thornströms Køk, Göteborg, finske Heikki Kivimaki fra Savoy, Helsinki og danske Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel, Jylland i kokkefinalen. Vinneren skal kåres av en jury som blant annet består av Bocuse d´Or-vinneren fra 2009, Geir Skeie, og SVT-kokk og eier av restaurant 1900, Niklas Ekstedt.

- Det er utrolig stas å bli plukket ut til denne konkurransen. Rica Nidelven har vært en viktig læringsplass med inspirerende kokker som hvert eneste år har hatt deltagere i NM. Vårt fokus har alltid vært de lokale råvarene, noe som også legges vekt på i Linie Award, sier Rune Ørsjødal.

Halvor Digernes jobber ved Fuglen i Oslo, og møter svenske Jimmie Hulth fra Story Hotel, finske Jan-Pekka Hiltunen fra Kokomoko Tiki-bar og danske Nicholas Brennan fra 1105.

- Denne konkurransen har vært etterlengtet blant oss bartendere. Den fokuserer på smakssammensetninger og råvarer, og er en seriøs arena hvor vi får testet oss skikkelig mot de andre nordiske landene. Det er derfor utrolig morsomt å bli plukket ut, sier Digernes.

Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Kulinarisk Akademi. Hensikten med konkurransen er å øke interessen for Nordens eksotiske mat- og drikkekultur. I tillegg gir konkurransen unge kokker og bartendere med ambisjoner en mulighet til faglig utvikling og erfaring. Finalen i Linie Award går live med publikum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her