Til finalen i Linie Award

Rune Ørsjødal og Halvor Digernes er klare for finalene i Linie Award 2011.

I fjor ble det dansk seier, men i år går Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven i Trondheim for norsk gull i finalen for kokker som går av stabelen på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo 7. juni.

Halvor Digernes skal forsvare de norske fargene i finalen for bartendere. Klassen er ny av året i Linie Award.

Ørsjødal møter svenske Patrick Hassel fra Thornströms Køk, Göteborg, finske Heikki Kivimaki fra Savoy, Helsinki og danske Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel, Jylland i kokkefinalen. Vinneren skal kåres av en jury som blant annet består av Bocuse d´Or-vinneren fra 2009, Geir Skeie, og SVT-kokk og eier av restaurant 1900, Niklas Ekstedt.

- Det er utrolig stas å bli plukket ut til denne konkurransen. Rica Nidelven har vært en viktig læringsplass med inspirerende kokker som hvert eneste år har hatt deltagere i NM. Vårt fokus har alltid vært de lokale råvarene, noe som også legges vekt på i Linie Award, sier Rune Ørsjødal.

Halvor Digernes jobber ved Fuglen i Oslo, og møter svenske Jimmie Hulth fra Story Hotel, finske Jan-Pekka Hiltunen fra Kokomoko Tiki-bar og danske Nicholas Brennan fra 1105.

- Denne konkurransen har vært etterlengtet blant oss bartendere. Den fokuserer på smakssammensetninger og råvarer, og er en seriøs arena hvor vi får testet oss skikkelig mot de andre nordiske landene. Det er derfor utrolig morsomt å bli plukket ut, sier Digernes.

Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Kulinarisk Akademi. Hensikten med konkurransen er å øke interessen for Nordens eksotiske mat- og drikkekultur. I tillegg gir konkurransen unge kokker og bartendere med ambisjoner en mulighet til faglig utvikling og erfaring. Finalen i Linie Award går live med publikum.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Test 952 musserende og perlende viner fra hele verden

Dette er hva du kan velge mellom av bobler til jule- og nyttårsfeiringen

Utvalget av bobler på polet er enormt og det i alle prisklasser. Her finner du 952 viner i alle farger, formater, opprinnelser og kategorier. Alt fra fra champagne, cremant, prosecco, spumante, cava, sekt og andre typer tørrere boblevin som alle kan skaffes i tide til den store festen. Les hele saken

Til toppen