Til sak mot Big Bite

Hele 18 franchiseinnehavere går til sak mot Big Bite.
Redaksjonen
25 September 2008 - 15:00

- Vi fikk slavekontrakter, sier Hildegunn Skurtveit og Vibecke Wiik.
 
De to er ikke de eneste som mener det. Til sammen 18 tidligere franchiseinnehavere stevner trondheimsfirmaet Big Bite.
 
Skurtveit og Wiik skulle drive hver sin restaurant. De ønsket begge å skape en egen arbeidsplass.
 
30 prosent
- Jeg startet opp Big Bite på Knarvik senter våren 2005. Halvannet år senere var det slutt. Uansett hvor mye jeg jobbet, ble det ikke overskudd. Kanskje ikke så rart når morselskapet skulle ha 30 prosent av forventet omsetning, sier Skurtveit til ba.no.
 
- Merk deg at det var forventet omsetning og ikke det vi faktisk solgte for. Og det var Big Bite som satte opp budsjettene, sier Skurtveit.
 
- Fra mars 2005 til november 2006 var jeg franchisetaker for Big Bite på Knarvik. Først betalte jeg 150 000 kroner som et innskudd. Jeg jobbet fra morgen til kveld seks dager i uken og tok ut 48 000 kroner i lønn. Big Bite fikk 556 000 kroner i samme periode, sier Skurtveit.
 
- Slavekontrakt er et beskrivende ord for det Big Bite driver med, sier Vibecke Wiik.
 
Rasende
Hun er rasende på ledelsen i Trondheim og forteller at hun ble rådet til å pantsette leiligheten for å reise penger til driften av restauranten i Laksevåg senter.
 
De to sier at ledelsen satte franchisetakere opp mot hverandre.
 
- De sa at det kun var vi som ikke tjente penger og skrøt av andre. Senere ble jeg klar over at de hadde sagt det samme til de andre. De satte oss opp mot hverandre.
 
Bekrefter konflikt
I en pressemelding bekrefter Big Bite at det er en konflikt mellom selskapet og et tidligere antall franchisetakere. De tilbakeviser imidlertid kritikken.
 
- De fleste franchisetakere i Big Bite lykkes godt. Avtalene med hovedselskapet innebærer at franchisetakerne er selvstendig næringsdrivende. Betingelsene er like for alle, uansett hvor i landet de driver, skriver masterdirektør Roberth Dahl.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her