Til sak mot Big Bite

Hele 18 franchiseinnehavere går til sak mot Big Bite.

- Vi fikk slavekontrakter, sier Hildegunn Skurtveit og Vibecke Wiik.
 
De to er ikke de eneste som mener det. Til sammen 18 tidligere franchiseinnehavere stevner trondheimsfirmaet Big Bite.
 
Skurtveit og Wiik skulle drive hver sin restaurant. De ønsket begge å skape en egen arbeidsplass.
 
30 prosent
- Jeg startet opp Big Bite på Knarvik senter våren 2005. Halvannet år senere var det slutt. Uansett hvor mye jeg jobbet, ble det ikke overskudd. Kanskje ikke så rart når morselskapet skulle ha 30 prosent av forventet omsetning, sier Skurtveit til ba.no.
 
- Merk deg at det var forventet omsetning og ikke det vi faktisk solgte for. Og det var Big Bite som satte opp budsjettene, sier Skurtveit.
 
- Fra mars 2005 til november 2006 var jeg franchisetaker for Big Bite på Knarvik. Først betalte jeg 150 000 kroner som et innskudd. Jeg jobbet fra morgen til kveld seks dager i uken og tok ut 48 000 kroner i lønn. Big Bite fikk 556 000 kroner i samme periode, sier Skurtveit.
 
- Slavekontrakt er et beskrivende ord for det Big Bite driver med, sier Vibecke Wiik.
 
Rasende
Hun er rasende på ledelsen i Trondheim og forteller at hun ble rådet til å pantsette leiligheten for å reise penger til driften av restauranten i Laksevåg senter.
 
De to sier at ledelsen satte franchisetakere opp mot hverandre.
 
- De sa at det kun var vi som ikke tjente penger og skrøt av andre. Senere ble jeg klar over at de hadde sagt det samme til de andre. De satte oss opp mot hverandre.
 
Bekrefter konflikt
I en pressemelding bekrefter Big Bite at det er en konflikt mellom selskapet og et tidligere antall franchisetakere. De tilbakeviser imidlertid kritikken.
 
- De fleste franchisetakere i Big Bite lykkes godt. Avtalene med hovedselskapet innebærer at franchisetakerne er selvstendig næringsdrivende. Betingelsene er like for alle, uansett hvor i landet de driver, skriver masterdirektør Roberth Dahl.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen