Tim Wendelboe ny norsk mester i baristakunst

Etter ni regionale uttagningskonkurranser møtte landets 18 beste baristaer til NM-finale i Trondheim 1. mars. Rammene var perfekt i det SCAE's (Speciality Coffee Assn. Of Europe) trøndermedlemmer nærmest hadde leiet Royal Garden på rot for anledningen.
Redaksjonen
22 Mars 2001 - 02:00

Det var det da også behov for siden mesterskapet med stort og smått samlet nær 400 kaffeentusiaster i form av deltagere, støttespillere, utstillere, foredragsholdere og tilskuere. I tillegg til disse var det denne gangen også rekruttert dommere fra Sverige, Danmark og USA.
 
For finalistene sto det mye på spill; ære og berømmelse for seg og sin kaffebar, deltagelse i verdensmesterskapet i Miami i april for vinneren - og en plass på det nyetablerte norske baristalandslaget for de seks beste.
 
Etter de innledende runder syntes det klart at nivået blant norske baristaer har steget betydelig i løpet av året, og at kun den som "hadde dagen" ved espressomaskinen ville kunne gå helt til topps. Det hadde Tim Wendelboe fra Stockfleths Kaffebar i Lille Grensen i Oslo. Han var klar vinner både i innledningsrunden og finalen. På 2. plass kom Andre Klevberg fra Invit Kaffebar i Ålesund, mens Monica Løvald fra Java Espressobar i Ullevålsveien i Oslo tok 3. plass.
 
At Tim Wendelboe gikk helt til topps var for så vidt ingen overraskelse. Han ble nr. 2 i fjorårets mesterskap "neck to neck" med Robert Thoresen, som senere ble verdensmester. Tim må derfor finne seg i å stille i favorittskiktet når verdensmesteren skal kåres i Miami i slutten av april.
 
Årets baristalandslag etablert
I løpet av finaledagen ble det norske baristalandslaget 2001 tatt ut. For å komme på landslaget måtte man være blant de seks beste i årets finale. Man kunne også bli tatt ut på bakgrunn av tidligere meritter. Landslaget skal føre sine kunnskaper videre til landets stadig voksende baristaskare både på kaffebarer, kafeer og restauranter. Dette vil dels skje gjennom kursvirksomhet og gjennom deltagelse på messer og utstillinger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her