Tim Wendelboe ny norsk mester i baristakunst

Etter ni regionale uttagningskonkurranser møtte landets 18 beste baristaer til NM-finale i Trondheim 1. mars. Rammene var perfekt i det SCAE's (Speciality Coffee Assn. Of Europe) trøndermedlemmer nærmest hadde leiet Royal Garden på rot for anledningen.
Redaksjonen
22 Mars 2001 - 02:00

Det var det da også behov for siden mesterskapet med stort og smått samlet nær 400 kaffeentusiaster i form av deltagere, støttespillere, utstillere, foredragsholdere og tilskuere. I tillegg til disse var det denne gangen også rekruttert dommere fra Sverige, Danmark og USA.
 
For finalistene sto det mye på spill; ære og berømmelse for seg og sin kaffebar, deltagelse i verdensmesterskapet i Miami i april for vinneren - og en plass på det nyetablerte norske baristalandslaget for de seks beste.
 
Etter de innledende runder syntes det klart at nivået blant norske baristaer har steget betydelig i løpet av året, og at kun den som "hadde dagen" ved espressomaskinen ville kunne gå helt til topps. Det hadde Tim Wendelboe fra Stockfleths Kaffebar i Lille Grensen i Oslo. Han var klar vinner både i innledningsrunden og finalen. På 2. plass kom Andre Klevberg fra Invit Kaffebar i Ålesund, mens Monica Løvald fra Java Espressobar i Ullevålsveien i Oslo tok 3. plass.
 
At Tim Wendelboe gikk helt til topps var for så vidt ingen overraskelse. Han ble nr. 2 i fjorårets mesterskap "neck to neck" med Robert Thoresen, som senere ble verdensmester. Tim må derfor finne seg i å stille i favorittskiktet når verdensmesteren skal kåres i Miami i slutten av april.
 
Årets baristalandslag etablert
I løpet av finaledagen ble det norske baristalandslaget 2001 tatt ut. For å komme på landslaget måtte man være blant de seks beste i årets finale. Man kunne også bli tatt ut på bakgrunn av tidligere meritter. Landslaget skal føre sine kunnskaper videre til landets stadig voksende baristaskare både på kaffebarer, kafeer og restauranter. Dette vil dels skje gjennom kursvirksomhet og gjennom deltagelse på messer og utstillinger.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her