Tirsdag 14. mai - Champagnemiddag med Moët & Chandon

Det stunder mot en ny vår og hvor blodet for alvor bruser gjennom kroppen. Bli med til Fogo Restaurant & Bar i Oslo hvor du denne maikvelden skal få kjenne hvordan kombinasjonen mellom seks ulike champagner og fire retter forsterker vår-effekten og setter
Redaksjonen
22 April 2002 - 16:49

Det er Moët & Chandon du nå skal stifte bekjentskap med og som er blant de mest velrenommerte og største firmaene i Champagne.

Huset Moët & Chandon ble grunnlagt i 1743 av Claude Moët og er i dag et champagnehus med rike tradisjoner. Historien startet på slutten av 1600-tallet, da munken Dom Perignon ville forbedre champagnen. I dag eier huset ca. 550 hektar vinmarker i de mest sentrale sonene av Champagnedistriktet. Årsproduksjonen er på hele 20 millioner flasker og Moët & Chandon lager både hvite-og roséfargede musserende viner, med og uten årgangsbetegnelse. Prestisjeproduktet er fremdeles Dom Perignon.

En forholdsvis ny type champagne for Moët & Chandon er deres Premier Crû. Den ble lansert så sent som i 1996. Selvsagt er den med blant de du skal smake.

Det er Geir Henning Eikeland, administrerende direktør i Strøm AS - importøren av Moët & Chandon i Norge, som med solid bakgrunnskunnskap om huset Moët & Chandon skal geleide deg gjennom kveldens program.

Les mer om Moët & Chandon på deres hjemmesider

Arrangementet er nå avholdt

Her er rettene vi skal matche mot de ulike champagner:

MENY
*
Østers og potetsuppe med løyrom
**
Pochert Piggvar med vårens spede grønnsaker og champagneskum
***
Gjøkalv med lett Foie-gras saus
****
Jordbærvariasjon

Dette er champagnecuvéene vi skal nyte til middagen:
w Moët Chandon Grand Cru "Saran Chouilly" chardonnay (ikke i salg på polet - kr 649,00)
w Moët Chandon Brut Rosé (ikke i salg på polet - ca kr 450,00)

        

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 14. mai kl. 19.00
Pris: kroner 895 inkl. mva
Sted: Fogo Restaurant & Bar
(Klingenberggaten 4  - Tlf: 22 33 80 40)

Avmeldingsfrist: 08.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest fem dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 140502. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her