Tirsdag 14. mai - Champagnemiddag med Moët & Chandon

Det stunder mot en ny vår og hvor blodet for alvor bruser gjennom kroppen. Bli med til Fogo Restaurant & Bar i Oslo hvor du denne maikvelden skal få kjenne hvordan kombinasjonen mellom seks ulike champagner og fire retter forsterker vår-effekten og setter
Redaksjonen
22 April 2002 - 16:49

Det er Moët & Chandon du nå skal stifte bekjentskap med og som er blant de mest velrenommerte og største firmaene i Champagne.

Huset Moët & Chandon ble grunnlagt i 1743 av Claude Moët og er i dag et champagnehus med rike tradisjoner. Historien startet på slutten av 1600-tallet, da munken Dom Perignon ville forbedre champagnen. I dag eier huset ca. 550 hektar vinmarker i de mest sentrale sonene av Champagnedistriktet. Årsproduksjonen er på hele 20 millioner flasker og Moët & Chandon lager både hvite-og roséfargede musserende viner, med og uten årgangsbetegnelse. Prestisjeproduktet er fremdeles Dom Perignon.

En forholdsvis ny type champagne for Moët & Chandon er deres Premier Crû. Den ble lansert så sent som i 1996. Selvsagt er den med blant de du skal smake.

Det er Geir Henning Eikeland, administrerende direktør i Strøm AS - importøren av Moët & Chandon i Norge, som med solid bakgrunnskunnskap om huset Moët & Chandon skal geleide deg gjennom kveldens program.

Les mer om Moët & Chandon på deres hjemmesider

Arrangementet er nå avholdt

Her er rettene vi skal matche mot de ulike champagner:

MENY
*
Østers og potetsuppe med løyrom
**
Pochert Piggvar med vårens spede grønnsaker og champagneskum
***
Gjøkalv med lett Foie-gras saus
****
Jordbærvariasjon

Dette er champagnecuvéene vi skal nyte til middagen:
w Moët Chandon Grand Cru "Saran Chouilly" chardonnay (ikke i salg på polet - kr 649,00)
w Moët Chandon Brut Rosé (ikke i salg på polet - ca kr 450,00)

        

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 14. mai kl. 19.00
Pris: kroner 895 inkl. mva
Sted: Fogo Restaurant & Bar
(Klingenberggaten 4  - Tlf: 22 33 80 40)

Avmeldingsfrist: 08.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest fem dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 140502. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her