Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Tirsdag 8.mai - Møt Hubert Trimbach og smak vinene hans

Bli med på interessant og smaksrik smaking der du skal møte en av de store gutta i vinverden. En opplevelse du og vennene dine absolutt bør unne dere. For her er det vin å smake som du normalt aldri får stifte bekjentskap med, blant annet en vin det
Redaksjonen
25 April 2001 - 02:56

Trimbach er en av de mest tradisjonsrike husene i Alsace som fortsatt hevder seg helt i toppen. Du får møte Hubert Trimbach i egen person. Han vil la deg smake et godt og representativt utvalg av sine perler. Dessuten noe som kalles mer en gode perler. Ta en titt på omtalen av de to siste vinene så forstår du hva det er snakk om:

Først ut de syv vinene som kommer i glasset denne kvelden, er det nyeste og rimeligste produktet fra den kanten; en vin komponert av husets vinmaker i samarbeid med Christer Berens, restaurantsjef på Bølgen & Moi, deltaker i VM for sommelierer og tidligere vinsmaker for Apéritif.

Videre Trimbachs klassiske riesling som sjelden skuffer.

Praktrieslingen Cuvée Frédéric Émile presenteres i den rike 1997-årgangen. Husets gewürztraminer er rik uten å bli tung og et spennende bekjentskap for de som fortrekker de virkelig aromatiske hvitvinene.

Du får også smake Pinot Gris Réserve Personelle 1997 som kun produseres i de beste årgangene.

Rosinene i pølsa hvis det går an å snakke om slikt i denne sammenheng er vin du normalt ikke får la ganen stifte bekjentskap med:

Riesling Selection de Grains Nobles 1983
Med en total produksjon på kun 2500 flasker er dette en godbit helt utenom det vanlige. Druene er håndplukket én for én fra 30-50 år gamle vinstokker.
Robert Parker har gitt denne vinen 92 poeng.
Har i Norge kun vært tilgjengelig til Horeca, til en pris av ca. 550 kroner.

Riesling Cuvée Frédéric Émile Vendanges Tardives 1989
En ny godbit - 6000 flasker produsert.
Grunnet den sene innhøstingen bevarer vinen det naturlige innholdet av restsukker i perfekt harmoni med en flott friskhet, noe som gir den stor fylde og en ettersmak utenom det vanlige.
Denne vinen er en opplevelse som savner sidestykke... - til hummer.
Robert Parker har gitt denne vinen 94 poeng.
Har i Norge kun vært tilgjengelig til Horeca, til en pris av ca. 495 kroner.

Tradisjon i hver flaske
Trimbach ble etablert i 1626 og ligger i Ribeauvillé. De eier 28 ha selv men produserer 750.000 flasker per år. Familietradisjonene er blitt tatt vare på fra far til sønn gjennom 12 generasjoner med vinproduksjon. I dag drives firmaet av Hubert og Bernard Trimbach sammen med Bernards sønner Pierre og Jean. Trimbachs stil er virkelig imponerende og ekstremt strukturert. Selv om firmaet har tradisjoner å følge, har de fortsatt å utvikle seg. Vinene deres er mer i stil med vinene til en annen stjerne fra Alsace, nemlig André Ostertags, på grunn av en klar fokus på renhet, klarhet, friskhet, syrlighet og tørrhet, viner som er spesielt egnet til mat.

Trimbach har tre kvalitetsnivåer: Standard, Réserve og Réserve Personnelle. To av deres toppcuvéer er Frédéric Émile og Seigneurs de Ribeaupierre. Juvelen i kronen er vinmarken Clos Sainte Hune, som produserer fantastisk riesling, muligens Alsaces beste. Interessant er det å vite at Trimbachs toppviner holdes tilbake fra markedet til familien mener de er konsumferdige, typisk fem år for riesling.

(Kilde: Artikkelen Signaturer fra Alsace skrevet av Linda Frostestad i 1999.)

Tirsdag den 8.mai 2001 - kl. 19.30
Sted: Festsalen Oslo Militære Samfund
Pris: kr 298

Seminaret er avholdt

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her