Tirsdag 8.mai - Møt Hubert Trimbach og smak vinene hans

Bli med på interessant og smaksrik smaking der du skal møte en av de store gutta i vinverden. En opplevelse du og vennene dine absolutt bør unne dere. For her er det vin å smake som du normalt aldri får stifte bekjentskap med, blant annet en vin det
Redaksjonen
25 April 2001 - 03:56

Trimbach er en av de mest tradisjonsrike husene i Alsace som fortsatt hevder seg helt i toppen. Du får møte Hubert Trimbach i egen person. Han vil la deg smake et godt og representativt utvalg av sine perler. Dessuten noe som kalles mer en gode perler. Ta en titt på omtalen av de to siste vinene så forstår du hva det er snakk om:

Først ut de syv vinene som kommer i glasset denne kvelden, er det nyeste og rimeligste produktet fra den kanten; en vin komponert av husets vinmaker i samarbeid med Christer Berens, restaurantsjef på Bølgen & Moi, deltaker i VM for sommelierer og tidligere vinsmaker for Apéritif.

Videre Trimbachs klassiske riesling som sjelden skuffer.

Praktrieslingen Cuvée Frédéric Émile presenteres i den rike 1997-årgangen. Husets gewürztraminer er rik uten å bli tung og et spennende bekjentskap for de som fortrekker de virkelig aromatiske hvitvinene.

Du får også smake Pinot Gris Réserve Personelle 1997 som kun produseres i de beste årgangene.

Rosinene i pølsa hvis det går an å snakke om slikt i denne sammenheng er vin du normalt ikke får la ganen stifte bekjentskap med:

Riesling Selection de Grains Nobles 1983
Med en total produksjon på kun 2500 flasker er dette en godbit helt utenom det vanlige. Druene er håndplukket én for én fra 30-50 år gamle vinstokker.
Robert Parker har gitt denne vinen 92 poeng.
Har i Norge kun vært tilgjengelig til Horeca, til en pris av ca. 550 kroner.

Riesling Cuvée Frédéric Émile Vendanges Tardives 1989
En ny godbit - 6000 flasker produsert.
Grunnet den sene innhøstingen bevarer vinen det naturlige innholdet av restsukker i perfekt harmoni med en flott friskhet, noe som gir den stor fylde og en ettersmak utenom det vanlige.
Denne vinen er en opplevelse som savner sidestykke... - til hummer.
Robert Parker har gitt denne vinen 94 poeng.
Har i Norge kun vært tilgjengelig til Horeca, til en pris av ca. 495 kroner.

Tradisjon i hver flaske
Trimbach ble etablert i 1626 og ligger i Ribeauvillé. De eier 28 ha selv men produserer 750.000 flasker per år. Familietradisjonene er blitt tatt vare på fra far til sønn gjennom 12 generasjoner med vinproduksjon. I dag drives firmaet av Hubert og Bernard Trimbach sammen med Bernards sønner Pierre og Jean. Trimbachs stil er virkelig imponerende og ekstremt strukturert. Selv om firmaet har tradisjoner å følge, har de fortsatt å utvikle seg. Vinene deres er mer i stil med vinene til en annen stjerne fra Alsace, nemlig André Ostertags, på grunn av en klar fokus på renhet, klarhet, friskhet, syrlighet og tørrhet, viner som er spesielt egnet til mat.

Trimbach har tre kvalitetsnivåer: Standard, Réserve og Réserve Personnelle. To av deres toppcuvéer er Frédéric Émile og Seigneurs de Ribeaupierre. Juvelen i kronen er vinmarken Clos Sainte Hune, som produserer fantastisk riesling, muligens Alsaces beste. Interessant er det å vite at Trimbachs toppviner holdes tilbake fra markedet til familien mener de er konsumferdige, typisk fem år for riesling.

(Kilde: Artikkelen Signaturer fra Alsace skrevet av Linda Frostestad i 1999.)

Tirsdag den 8.mai 2001 - kl. 19.30
Sted: Festsalen Oslo Militære Samfund
Pris: kr 298

Seminaret er avholdt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her