Tjener på kokkeutleie

giGass.no ble startet for tre år siden. Selskapet leier ut kokker og omsetter for nærmere ti millioner kroner i året.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 14:00

Jan Thore Engen og Trond Kullbunnen er begge faglærte kokker og har bred erfaring fra yrket. De jobbet sammen på hotell Bristol i Oslo for en stund siden da de begynte å snakke sammen om et slikt firma.
 
Høsten 2005 ble ideen realisert og i januar 2006 var den første kokken levert.
 
Har ikke angret
- Siden har vi ikke angret en dag, sier de to.
 
Det varierer selvsagt hvor mange kokker de har ute på oppdrag.
 
5 000 timer
- I november 2008 hadde vi drøye 20 ute på heltid, samt 8-10 som var påfyll der det trengtes. I høysesongen i sommer fakturerte vi rundt 5 000 timer per måned, sier Jan Thore Engen til Hotellmagasinet.
 
Kullbunnen og Engen vurderer også å leie ut mer folk innen bransjen.
 
- Ikke servitører og bartendere, men resepsjonister. Dette er også en yrkesgruppe som det merkes godt om er borte en dag. Det er ikke hyggelig med for lange køer på ut og innsjekk, eller i verste fall, at det ikke er noen i resepsjonen om noen kommer, sier Engen, som understreker at det fortsatt er kun faglærte kokker som leies ut.
 
Sjekker steder
Han og de andre i staben er selv ute og sjekker stedene der kokkene skal jobbe.
 
- Vi sjekker arbeidsoppgaver og fasiliteter slik at våre ansatte kan jobbe under skikkelige forhold, sier Kullbunnen. Han og Engen innrømmer å ha sett mye rart ute i hotell- og restaurantbransjen.
 
Kokkene de sender ut er ansatte i giGass.no.
 
- Vi ansetter dem hos oss og tar oss av alt. Fra billetter og reisekostnader til forsikringer. Det eneste de vi sender ut må holde selv er kokkeklær, sier Engen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her