Tjener på kokkeutleie

giGass.no ble startet for tre år siden. Selskapet leier ut kokker og omsetter for nærmere ti millioner kroner i året.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 14:00

Jan Thore Engen og Trond Kullbunnen er begge faglærte kokker og har bred erfaring fra yrket. De jobbet sammen på hotell Bristol i Oslo for en stund siden da de begynte å snakke sammen om et slikt firma.
 
Høsten 2005 ble ideen realisert og i januar 2006 var den første kokken levert.
 
Har ikke angret
- Siden har vi ikke angret en dag, sier de to.
 
Det varierer selvsagt hvor mange kokker de har ute på oppdrag.
 
5 000 timer
- I november 2008 hadde vi drøye 20 ute på heltid, samt 8-10 som var påfyll der det trengtes. I høysesongen i sommer fakturerte vi rundt 5 000 timer per måned, sier Jan Thore Engen til Hotellmagasinet.
 
Kullbunnen og Engen vurderer også å leie ut mer folk innen bransjen.
 
- Ikke servitører og bartendere, men resepsjonister. Dette er også en yrkesgruppe som det merkes godt om er borte en dag. Det er ikke hyggelig med for lange køer på ut og innsjekk, eller i verste fall, at det ikke er noen i resepsjonen om noen kommer, sier Engen, som understreker at det fortsatt er kun faglærte kokker som leies ut.
 
Sjekker steder
Han og de andre i staben er selv ute og sjekker stedene der kokkene skal jobbe.
 
- Vi sjekker arbeidsoppgaver og fasiliteter slik at våre ansatte kan jobbe under skikkelige forhold, sier Kullbunnen. Han og Engen innrømmer å ha sett mye rart ute i hotell- og restaurantbransjen.
 
Kokkene de sender ut er ansatte i giGass.no.
 
- Vi ansetter dem hos oss og tar oss av alt. Fra billetter og reisekostnader til forsikringer. Det eneste de vi sender ut må holde selv er kokkeklær, sier Engen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her