Tjessem fronter rekrutteringsløft

Charles Tjessem fronter en rekrutteringsgruppe for å få flere til å søke en yrkeskarriere innen mat.
Redaksjonen
30 September 2008 - 12:55

Jobben skal gjøres i samarbeid med Rogaland fylkeskommune og 12 aktører i restaurantbransjen.
 
Gruppen skal jobbe med tiltak for å øke interessen og rekrutteringen til restaurant- og matfag.
 
- Vi gjør dette helt frivillig. Vi føler vi kan bruke vår fritid til å ivareta Rogalands framtid som matfylke, sier Charles Tjessem.
 
Nedover
Søkertallene til restaurant- og matfag går nedover, og 73 elevplasser blir lagt ned i fylket fra skoleåret 2008/2009.
 
Samtidig skriker bransjen etter fagfolk og lærlinger.
 
Ikke nok
- Før hadde vi en venteliste på 50 til 60 elever. Nå har vi stor kapasitet, men ikke nok elever som søker, sier Anne Dorthe Ask, faglærer ved Godalen videregående skole. 
 
Rekrutteringsgruppen planlegger en ambisiøs deltakelse i Yrkes-NM i Stavanger Forum, 14. til 16. oktober.
 
Men for å kunne realisere planene trenger de økonomisk tilskudd på 2 000 kroner fra private bedrifter.
 
- Vi er avhengig av alle de bedriftene som skriker etter lærlinger. Vi oppfordrer dem til å være aktive i å løse opp denne mangelen ved å bidra med 2 000 kroner til fagmessen, sier Tjessem.
 
- Hvis vi klarer å få inn 200 000, får vi en sprek messe, sier deltaker Torill Renaa i StatoilHydro.
 
Bønn
Charles Tjessem kommer med en bønn til bransjen.
 
- Vi stiller opp på denne messen frivillig. Men vi trenger en god del utstyr for å bringe dette i havn. Jo mindre tilskudd vi får av bransjen, jo mer må vi gjøre på dugnad. Nå må matbransjen kjenne sin besøkelsestid og stille opp, sier han til aftenbladet.no.
 
Mangfoldig bransje
- Det er tøft til tider å jobbe i restaurantbransjen, men hele bransjen er ikke ensbetydende med sene kveldsvakter. Det er en mangfoldig bransje. Vi trenger kantinekokker, hotellkokker, pølsemakere, bakere, konditorer og mere til. Matfag handler ikke bare om kokk og servitørfag, sier Torill Renaa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her