To nye til Matvegen

De Historiske Hotel & Spisesteder skal lansere to nye deltagere i Matvegen.
Redaksjonen
16 Mai 2008 - 16:30

Det skjer førstkommende tirsdag.
 
- Turister som kommer til Norge møter i stor grad junkfood, kiosker og veikroer med frityr og løvbiff. De kommer ikke til Norge for å teste posesaus. De vil se ekte vill natur og bør også få smake det ekte Norge, sier Nils Henrik Geitle, administrerende direktør i De Historiske Hotel & Spisesteder i en pressemelding.
 
Halvparten fra utlandet
De Historiske Hotel & Spisesteder har nærmere 50 prosent utenlandske gjester. Med lanseringen av de to nye Matvegene, kan turister og reisende få lokale norske smaker hele veien fra sør til nord og fra øst til vest i Norge. Tretten av 19 fylker er representert i prosjektet.
 
Samarbeidspartnere
Nå har man også trukket med samarbeidspartnere som BAMA og Arcus, som blant annet skal sikre forsyninger av lokale grønnsaker, frukt og norsk akevitt til hele Matvegen.
 
Disse leverandørene vil også kartlegge de historiene som følger med produktene og som servitørene formidler til gjestene. På denne måten vil gjestene oppleve at en historie skapes også gjennom de måltidene de opplever på Matvegen.

Seks kriterier
Hele 35 av 47 medlemsbedrifter i De Historiske Hotel & Spisesteder er kvalifisert til å være en del av Matvegen. Stedene som plukkes ut må oppfylle seks kriterier for å få være en del av Matvegen:
 
Spisestedet må alltid ha en dagens meny basert på lokale råvarer og der noen retter forteller om geografisk tilhørighet.
 
Sesongvariasjonene skal gjenspeiles i menyen.
 
Alle lokale råvarer skal være sporbare.
 
Menyen skal introduseres muntlig av kompetent personale.
 
Vinlisten skal være samstemt med menyen og skal også inneholde et godt utvalg av norske akevitter.
 
Husets historie skal være tilgjengelig for alle gjestene.
 
Det er altså gjennom bruk av de beste lokale råvarer, lokal forankring og et tydelig vertskap som formidler historien om stedet og dets menyer at Matvegen skapes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her