Toalettsøl ødelegger ryktet

Skittent toalett = skittent kjøkken, mener nordmenn.

Det hjelper lite om maten er delikat, dersom toalettet er møkkete. Så mange som 3 av 4 nordmenn mener at et skittent toalett er ensbetydende med et skittent kjøkken.

Ett uhygienisk toalett kan med andre ord ødelegge restaurantenes rykte. Det kommer fram i en ny undersøkelse utført på vegne Katrin, som ble presentert i forbindelse med Unicefs Global Handwashing Day den 15. oktober.

Undersøkelsen, som presenteres i The Toilet Report, viser også at tre av fire nordmenn aldri kommer tilbake dersom de har hatt en dårlig toalettopplevelse på en restaurant. I tillegg forteller de om den dårlige opplevelsen til venner og bekjente.

Vi finner de mest kritiske i aldersgruppen mellom 36 og 55. I denne aldersgruppen sier 8 av 10 at de aldri kommer tilbake, i tillegg til at like mange sladrer til venner og bekjente.

Hele 75 prosent av de spurte nordmennene svarer at et skittent toalett gjør at man kan anta at kjøkkenet også er skittent og dårlig.

Også kunder på varehus og kjøpesentre ønsker ordentlige toaletter. En av to unngår toaletter på disse stedene, mens mange nødne kunder bruker ekstra tid på å finne et rent og pent toalett når de er ute på handletur.

Nær 7 av 10 kvinner mener det er viktig med et ordentlig toalett, mens rundt halvparten av mennene som svarte mener dette er viktig. Dessuten vil 1 av 4 avslutte handleturen, dersom det ikke er noe ordentlig toalett tilgjengelig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen