Tøff konkurranse

Det blir tøff konkurranse når fem elevlag og seks lærlinglag braker sammen i kokkekamp i Telemark kommende lørdag.
Redaksjonen
22 Oktober 2008 - 16:00

- Vi håper at arrangementet bidrar til mer blest om faget, sier rådgiver Oddvin Slåttedalen i Telemark Fylkeskommune.
 
- Søkningen til studieretningen restaurant- og matfag har dessverre vært synkende de siste årene. Vi tror at dette kan være med å øke interessen, samtidig som deltakerne båder læer noe og har det moro, sier han.
 
Arrangementet er et østlandsmesterskap, med deltagelse fra Oppland, Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold og Telemark.
 
Fra eget fylke
Elevene skal lage en hovedrett og en dessert. En av råvarene skal være økologisk. 2008 er potetens år og poteten skal være med i hovedretten.
 
Desserten skal være basert på lokal frukt og/eller bær.
 
Felleskriterier er i hvilken grad elevene bruker råvarer fra eget fylke. De blir også bedømt etter sammensetting av rettene og anretting.
 
Det skal også følge med en historie til maten og det må settes opp et prisoverslag for å vise at rettene fullt mulig kan tilbys kunder på serveringssteder og restauranter.
 
Bruk av lokale råvarer er også et viktig kriteriet for lærlingmesterskapet. Kokkelærlinger skal lage en forrett, hovedrett og dessert.
 
Kokkelauget involvert
Konkurransen ble for første gang arrangert i fjor i Sandefjord. Nå er det Kokkelauget i Telemark som er hovedarrangør.
 
Arrangementet skjer i samarbeid med Opplæringskontoret for Salg, service-, restaurant- og matfag, Hjalmar Johansen videregående skole, Telemark Fylkeskommune og Fylkesmannens Landbruksavdeling i Telemark.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her