Tøffe tak på Sanderstølen

Fire investorer fra Grenland ble for et halvt år siden ufrivillig eiere av Sanderstølen høyfjellshotell. De har ennå ikke blitt kvitt hotellet.
Redaksjonen
17 Desember 2008 - 21:07

Den eneste de er kvitt er daglig leder Stein Skau-Jacobsen.
 
Han er en gjenganger i det norske rettssystemet, og er dømt til fengsel, konkurskarantene, bedrageri og økonomisk utroskap.
 
Betalingsproblemer
Sanderstølen høyfjellshotell har betalingsproblemer og de nye eierne forsøker å holde de private kreditorene fra livet.
 
- Vi driver for kreditorenes regning, men situasjonen var enda verre da vi kom inn på eiersiden for noen måneder siden, sier Kjell Larsen til Telemark Arbeiderblad.
 
Han er en av de fire eierne ved Sanderstølen.
 
I følge Kjell Larsen vil Sanderstølen høyfjellshotell i 2008 få en omsetningsnedgang ned mot 30 millioner kroner mot 36 millioner kroner i fjor. Resultatet ventes omkring minus to millioner kroner.
 
Merkelig historie
Det ligger en merkelig historie bak eiernes inntogsmarsj på Sanderstølen høyfjellshotell. De fire investorene ga hotellet 15 millioner kroner i lån og håpet på kjapp avkastning fra tomtesalg.
 
I steden ble de gjennom sitt Golsfjellet Holding AS eiere av halvparten av aksjene i hotellet med konkursrytteren Stein Skau-Jacobsen sittende på den andre halvparten.
 
Med tre av fire plasser i styret for Sanderstølen høyfjellshotell har telemarkingene fått en avgjørende hånd på hva som skal skje med selskapet.
 
Avsatt
Nylig var det ekstraordinær generalforsamling for Sanderstølen høyfjellshotell AS.
 
- Stein Skau-Jacobsen kom ikke og det er i grunn greit for oss, sier Larsen.
 
Sånn sett kunne de fremmøtte aksjonærene fra Grenland og Golsfjellet Holding AS ha begjært oppbud der og da, noe som også var til vurdering.
 
Av hensyn til de ansatte, hotellets renommé og sannsynligvis egen lommebok, valgte eierne fra Telemark ikke å begjære oppbud.
 
Den ekstraordinære generalforsamlingen vedtok å frita Skau-Jacobsen fra lederansvaret ved Sanderstølen høyfjellshotell. Han er derfor borte for godt og en ny leder er underveis.
 
Styremedlem Kjell Larsen sier bygningen og driftsrettightene er forsøkt solgt for omkring 50 millioner kroner, men at man foreløpig ikke har lykkes. Han tror det kan bli vanskelig å oppnå akkurat den prisen slik markedet er nå.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her