Tøffe tak på Sanderstølen

Fire investorer fra Grenland ble for et halvt år siden ufrivillig eiere av Sanderstølen høyfjellshotell. De har ennå ikke blitt kvitt hotellet.
Redaksjonen
17 Desember 2008 - 20:07

Den eneste de er kvitt er daglig leder Stein Skau-Jacobsen.
 
Han er en gjenganger i det norske rettssystemet, og er dømt til fengsel, konkurskarantene, bedrageri og økonomisk utroskap.
 
Betalingsproblemer
Sanderstølen høyfjellshotell har betalingsproblemer og de nye eierne forsøker å holde de private kreditorene fra livet.
 
- Vi driver for kreditorenes regning, men situasjonen var enda verre da vi kom inn på eiersiden for noen måneder siden, sier Kjell Larsen til Telemark Arbeiderblad.
 
Han er en av de fire eierne ved Sanderstølen.
 
I følge Kjell Larsen vil Sanderstølen høyfjellshotell i 2008 få en omsetningsnedgang ned mot 30 millioner kroner mot 36 millioner kroner i fjor. Resultatet ventes omkring minus to millioner kroner.
 
Merkelig historie
Det ligger en merkelig historie bak eiernes inntogsmarsj på Sanderstølen høyfjellshotell. De fire investorene ga hotellet 15 millioner kroner i lån og håpet på kjapp avkastning fra tomtesalg.
 
I steden ble de gjennom sitt Golsfjellet Holding AS eiere av halvparten av aksjene i hotellet med konkursrytteren Stein Skau-Jacobsen sittende på den andre halvparten.
 
Med tre av fire plasser i styret for Sanderstølen høyfjellshotell har telemarkingene fått en avgjørende hånd på hva som skal skje med selskapet.
 
Avsatt
Nylig var det ekstraordinær generalforsamling for Sanderstølen høyfjellshotell AS.
 
- Stein Skau-Jacobsen kom ikke og det er i grunn greit for oss, sier Larsen.
 
Sånn sett kunne de fremmøtte aksjonærene fra Grenland og Golsfjellet Holding AS ha begjært oppbud der og da, noe som også var til vurdering.
 
Av hensyn til de ansatte, hotellets renommé og sannsynligvis egen lommebok, valgte eierne fra Telemark ikke å begjære oppbud.
 
Den ekstraordinære generalforsamlingen vedtok å frita Skau-Jacobsen fra lederansvaret ved Sanderstølen høyfjellshotell. Han er derfor borte for godt og en ny leder er underveis.
 
Styremedlem Kjell Larsen sier bygningen og driftsrettightene er forsøkt solgt for omkring 50 millioner kroner, men at man foreløpig ikke har lykkes. Han tror det kan bli vanskelig å oppnå akkurat den prisen slik markedet er nå.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her