Tøffe tak på Sanderstølen

Fire investorer fra Grenland ble for et halvt år siden ufrivillig eiere av Sanderstølen høyfjellshotell. De har ennå ikke blitt kvitt hotellet.
Redaksjonen
17 Desember 2008 - 20:07

Den eneste de er kvitt er daglig leder Stein Skau-Jacobsen.
 
Han er en gjenganger i det norske rettssystemet, og er dømt til fengsel, konkurskarantene, bedrageri og økonomisk utroskap.
 
Betalingsproblemer
Sanderstølen høyfjellshotell har betalingsproblemer og de nye eierne forsøker å holde de private kreditorene fra livet.
 
- Vi driver for kreditorenes regning, men situasjonen var enda verre da vi kom inn på eiersiden for noen måneder siden, sier Kjell Larsen til Telemark Arbeiderblad.
 
Han er en av de fire eierne ved Sanderstølen.
 
I følge Kjell Larsen vil Sanderstølen høyfjellshotell i 2008 få en omsetningsnedgang ned mot 30 millioner kroner mot 36 millioner kroner i fjor. Resultatet ventes omkring minus to millioner kroner.
 
Merkelig historie
Det ligger en merkelig historie bak eiernes inntogsmarsj på Sanderstølen høyfjellshotell. De fire investorene ga hotellet 15 millioner kroner i lån og håpet på kjapp avkastning fra tomtesalg.
 
I steden ble de gjennom sitt Golsfjellet Holding AS eiere av halvparten av aksjene i hotellet med konkursrytteren Stein Skau-Jacobsen sittende på den andre halvparten.
 
Med tre av fire plasser i styret for Sanderstølen høyfjellshotell har telemarkingene fått en avgjørende hånd på hva som skal skje med selskapet.
 
Avsatt
Nylig var det ekstraordinær generalforsamling for Sanderstølen høyfjellshotell AS.
 
- Stein Skau-Jacobsen kom ikke og det er i grunn greit for oss, sier Larsen.
 
Sånn sett kunne de fremmøtte aksjonærene fra Grenland og Golsfjellet Holding AS ha begjært oppbud der og da, noe som også var til vurdering.
 
Av hensyn til de ansatte, hotellets renommé og sannsynligvis egen lommebok, valgte eierne fra Telemark ikke å begjære oppbud.
 
Den ekstraordinære generalforsamlingen vedtok å frita Skau-Jacobsen fra lederansvaret ved Sanderstølen høyfjellshotell. Han er derfor borte for godt og en ny leder er underveis.
 
Styremedlem Kjell Larsen sier bygningen og driftsrettightene er forsøkt solgt for omkring 50 millioner kroner, men at man foreløpig ikke har lykkes. Han tror det kan bli vanskelig å oppnå akkurat den prisen slik markedet er nå.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her