Tok prisen med beste hjerneføde

Tove Helgås vant Radisson Blus Brain Food-konkurranse.
07 November 2011 - 11:50

Etter nesten to ukers konkurranse, ble Tove Helgås fra Radisson Blu Ålesund vinner av hotellkjedens Brain Food-konkurranse.

Ut fra kategoriene pauserett, lunsjrett/dessert kokkelerte deltakerne fram retter innen konseptet som hotellkjeden har utarbeidet for møte- og konferansemarkedet for å bidra til at alle møtedeltakerne holder seg friske og opplagte gjennom et arrangement.

- Jeg er utrolig glad og overrasket over å ha vunnet for beste Brain Food-oppskrift. Det var utrolig mange sterke kandidater som deltok, og jeg blir derfor ekstra stolt når min oppskrift falt best i smak, sier vinner Tove Helgås i en pressemelding.

Juryen var meget imponert over Tove Helgås' fylte flatbiff av svin med sopp og oliven.

- Vi målte oppskriftene etter nyskapning, gjennomførbarhet på hotellene, at de var innenfor Brain Foods seks sunne grunnprinsipper og presentasjon. Vinneren av beste oppskrift skåret høyt på disse kriteriene. Retten passer både som lunsjrett og til buffet, samtidig som den bidrar med videreformidling av kjøtt i Brain Food-konseptet, sier Terje Hellebust, General Manager Radisson Blu Plaza Hotel and Regional Director i Rezidor.

Juryen fikk inn over 20 forslag fra i konkurransen, og oppskriftene var godt fordelt i alle kategorier, melder Radisson Blu.

Raimondas Taurasevicius fra Radisson Blu Resort Trysil tok andreplassen, mens Jonhild Løkken fra Radisson Blu Airport Hotel Gardermoen kom på tredjeplass i konkurransen.

Brain Foods seks hovedprinsipper:
• Mer fisk, fullkorn, egg, frukt og grønnsaker
• Primært lokale og friske råvarer
• Rene råvarer med minimal industriell prosessering
• Mindre kjøtt og alltid fettinnhold på maks 10 prosent
• Naturlig søtet og aldri mer enn 10 prosent tilsatt sukker
• Fokus på kvalitets- og smaksopplevelser som skjerper sansene
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her