Tom Marthinsen fra DN til Red & White

En av Norges mest anerkjente vinjournalister, Tom Marthinsen (53), begynner hos vinimportøren Red & White.

Tom Marthinsen har fortsatt litt tid igjen i Dagens Næringsliv før han begynner i Red & White. Blant annet har han ferie til gode, men han begynner så raskt han kan.

Gleder seg
Tom Marthinsen har skrevet om vin i Dagens Næringsliv helt siden slutten av 1980-tallet. Siden 1993 har han skrevet fast om vin i avisens lørdagsutgaver. I 2000 startet han opp DN.no Vinguiden, som ble landets ledende webside om vin. Der har han vært vinredaktør til han nå har meldt overgang til Red & White.

- Jeg gleder meg til å begynne med noe nytt og få anledning til å gå i dybden med enkelte produsenter. En av oppgavene mine blir å ha nærkontakt med selskapets leverandører og jobbe for å finne nye viner og spennende produsenter. Det kommer ikke akkurat til å bli et A4-liv. Det ser jeg virkelig frem til, sier Tom Marthinsen.

Mange bokutgivelser
Foruten å ha gjort Dagens Næringsliv og DN.no til ledende på vin, har Tom Marthinsen gitt ut en rekke bøker, både sammen med sin gamle partner Geir Gjerdrum og sin nåværende partner i DN.no, Merete Bø. Syv årganger er det blitt av boken "Vinens Vinnere" som Tom Marthinsen har vært redaktør for og enkelte ganger eneforfatter av. Den siste er Vinenes Vinnere 2011 med Rhône-dalen som spesialtema. I tillegg har han gitt ut "Chablis" (sammen med Geir Gjerdrum og fotograf Helge Hansen), "Se Lukt Smak" (sammen med fotograf Helge Hansen) og "Vinferie i Europa" (også sammen med fotograf Helge Hansen). Alle disse bøkene er gitt ut på forlaget Vigmostad & Bjørke. I tillegg har Tom Marthinsen gitt ut en del bøker om historie og økonomi, spesielt relatert til Sør-Amerika og Karibia.

Styrker kapasiteten
Daglig leder i Red & White, Torgrim Frafjord, er svært god fornøyd med nyansettelsen.
- Vi har et sterkt fagmiljø og høy anseelse blant vinprodusentene, og Tom Marthinsen vil bidra til å forsterke begge deler ytterligere. Han vil også kunne forsterke vår kapasitet til å kommunisere med kundene og vinmiljøet i Norge. Vi er stolte over at Tom ønsker å jobbe hos oss.

Også Marthinsens gamle partner, Geir Gjerdrum, var i 2007 en tur innom Red & White .

Foto: Helge Hansen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen