Tom Marthinsen fra DN til Red & White

En av Norges mest anerkjente vinjournalister, Tom Marthinsen (53), begynner hos vinimportøren Red & White.
Redaksjonen
10 Januar 2011 - 16:52

Tom Marthinsen har fortsatt litt tid igjen i Dagens Næringsliv før han begynner i Red & White. Blant annet har han ferie til gode, men han begynner så raskt han kan.

Gleder seg
Tom Marthinsen har skrevet om vin i Dagens Næringsliv helt siden slutten av 1980-tallet. Siden 1993 har han skrevet fast om vin i avisens lørdagsutgaver. I 2000 startet han opp DN.no Vinguiden, som ble landets ledende webside om vin. Der har han vært vinredaktør til han nå har meldt overgang til Red & White.

- Jeg gleder meg til å begynne med noe nytt og få anledning til å gå i dybden med enkelte produsenter. En av oppgavene mine blir å ha nærkontakt med selskapets leverandører og jobbe for å finne nye viner og spennende produsenter. Det kommer ikke akkurat til å bli et A4-liv. Det ser jeg virkelig frem til, sier Tom Marthinsen.

Mange bokutgivelser
Foruten å ha gjort Dagens Næringsliv og DN.no til ledende på vin, har Tom Marthinsen gitt ut en rekke bøker, både sammen med sin gamle partner Geir Gjerdrum og sin nåværende partner i DN.no, Merete Bø. Syv årganger er det blitt av boken "Vinens Vinnere" som Tom Marthinsen har vært redaktør for og enkelte ganger eneforfatter av. Den siste er Vinenes Vinnere 2011 med Rhône-dalen som spesialtema. I tillegg har han gitt ut "Chablis" (sammen med Geir Gjerdrum og fotograf Helge Hansen), "Se Lukt Smak" (sammen med fotograf Helge Hansen) og "Vinferie i Europa" (også sammen med fotograf Helge Hansen). Alle disse bøkene er gitt ut på forlaget Vigmostad & Bjørke. I tillegg har Tom Marthinsen gitt ut en del bøker om historie og økonomi, spesielt relatert til Sør-Amerika og Karibia.

Styrker kapasiteten
Daglig leder i Red & White, Torgrim Frafjord, er svært god fornøyd med nyansettelsen.
- Vi har et sterkt fagmiljø og høy anseelse blant vinprodusentene, og Tom Marthinsen vil bidra til å forsterke begge deler ytterligere. Han vil også kunne forsterke vår kapasitet til å kommunisere med kundene og vinmiljøet i Norge. Vi er stolte over at Tom ønsker å jobbe hos oss.

Også Marthinsens gamle partner, Geir Gjerdrum, var i 2007 en tur innom Red & White.

Foto: Helge Hansen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her