Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 21. juni i Oslo

Unike toppviner fra stjerneprodusent matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Unike toppviner fra stjerneprodusent matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Tom Victor Gausdal har sammen med kjøkkenet på Hitchhiker satt sammen en seksretters meny som passer til noen av verdens mest spennende viner fra Azorene
23 Mai 2022 - 12:42
antonio-macanita-azores-wine-company[1].jpg [39.64 KB]
António Maçanita


António Maçanita lager vin i Portugal, han har tre vingårder på fastlandet og en på Azorene. Det er de mineralske vinene fra Azorene han har med seg denne kvelden. António er kjent for å se muligheter der hvor andre ser utfordringer. Dette har ført til at han dyrker gamle, nesten glemte druer på steder ingen andre tør å dyrke de.


Azorene er kanskje hans aller fremste eksempel på dette, hvor han har funnet igjen lokale druer og gitt de en ny renessanse. Øygruppen ligger virkelig midt ute i Atlanteren, og det lett vulkanske jordsmonnet er med på å gi et deilig mineralpreg på vinene. António Maçanita kommer selv denne kvelden, og har tatt med seg noen av toppvinene fra Azorene. Dette er en mulighet til å få snakke med og høre fra en virkelig lidenskapelig vinmaker, som er spådd en lysende fremtid og har blitt kåret til årets vinmaker i Portugal

AWC001.jpg [4.03 MB]
Spektakulære Azorene

Vinene fra Azores Wine Company har høstet stor annerkjennelse i hele verden. Ikke bare er det fantastiske viner, men de reflekterer Azorenes historie. Denne kvelden blander vi historiske viner fra midt ute i Atlanterhavet med asiatisk street food. Hitchhiker med Tom Victor Gausdal i spissen har satt sammen en utrolig spennende meny til vinene.

hitchhiker-gatemat-vulkan-oslo_20220523115950.jpg [357.08 KB]
Fargerikt på Hitchhiker


Restauranten åpnet i 2014 og har holdt det gående på toppen av mathallen med street food fra hele verden. Den siste tiden har de begynt å fokusere mer på kun asiatisk street food, uten at det har forringet kvaliteten, kanskje tvert om.

Dette er virkelig en kveld du kommer til å huske, så bestill med en gang, for her blir det fort fullt!

Meny Hitchhiker 21.06.2022.jpg [79.35 KB]
Kveldens meny med viner, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her