Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 21. juni i Oslo

Unike toppviner fra stjerneprodusent matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Unike toppviner fra stjerneprodusent matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Tom Victor Gausdal har sammen med kjøkkenet på Hitchhiker satt sammen en seksretters meny som passer til noen av verdens mest spennende viner fra Azorene
23 Mai 2022 - 12:42
antonio-macanita-azores-wine-company[1].jpg [39.64 KB]
António Maçanita


António Maçanita lager vin i Portugal, han har tre vingårder på fastlandet og en på Azorene. Det er de mineralske vinene fra Azorene han har med seg denne kvelden. António er kjent for å se muligheter der hvor andre ser utfordringer. Dette har ført til at han dyrker gamle, nesten glemte druer på steder ingen andre tør å dyrke de.


Azorene er kanskje hans aller fremste eksempel på dette, hvor han har funnet igjen lokale druer og gitt de en ny renessanse. Øygruppen ligger virkelig midt ute i Atlanteren, og det lett vulkanske jordsmonnet er med på å gi et deilig mineralpreg på vinene. António Maçanita kommer selv denne kvelden, og har tatt med seg noen av toppvinene fra Azorene. Dette er en mulighet til å få snakke med og høre fra en virkelig lidenskapelig vinmaker, som er spådd en lysende fremtid og har blitt kåret til årets vinmaker i Portugal

AWC001.jpg [4.03 MB]
Spektakulære Azorene

Vinene fra Azores Wine Company har høstet stor annerkjennelse i hele verden. Ikke bare er det fantastiske viner, men de reflekterer Azorenes historie. Denne kvelden blander vi historiske viner fra midt ute i Atlanterhavet med asiatisk street food. Hitchhiker med Tom Victor Gausdal i spissen har satt sammen en utrolig spennende meny til vinene.

hitchhiker-gatemat-vulkan-oslo_20220523115950.jpg [357.08 KB]
Fargerikt på Hitchhiker


Restauranten åpnet i 2014 og har holdt det gående på toppen av mathallen med street food fra hele verden. Den siste tiden har de begynt å fokusere mer på kun asiatisk street food, uten at det har forringet kvaliteten, kanskje tvert om.

Dette er virkelig en kveld du kommer til å huske, så bestill med en gang, for her blir det fort fullt!

Meny Hitchhiker 21.06.2022.jpg [79.35 KB]
Kveldens meny med viner, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her