Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 21. juni i Oslo

Unike toppviner fra stjerneprodusent matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Unike toppviner fra stjerneprodusent matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Tom Victor Gausdal har sammen med kjøkkenet på Hitchhiker satt sammen en seksretters meny som passer til noen av verdens mest spennende viner fra Azorene
23 Mai 2022 - 12:42
antonio-macanita-azores-wine-company[1].jpg [39.64 KB]
António Maçanita


António Maçanita lager vin i Portugal, han har tre vingårder på fastlandet og en på Azorene. Det er de mineralske vinene fra Azorene han har med seg denne kvelden. António er kjent for å se muligheter der hvor andre ser utfordringer. Dette har ført til at han dyrker gamle, nesten glemte druer på steder ingen andre tør å dyrke de.


Azorene er kanskje hans aller fremste eksempel på dette, hvor han har funnet igjen lokale druer og gitt de en ny renessanse. Øygruppen ligger virkelig midt ute i Atlanteren, og det lett vulkanske jordsmonnet er med på å gi et deilig mineralpreg på vinene. António Maçanita kommer selv denne kvelden, og har tatt med seg noen av toppvinene fra Azorene. Dette er en mulighet til å få snakke med og høre fra en virkelig lidenskapelig vinmaker, som er spådd en lysende fremtid og har blitt kåret til årets vinmaker i Portugal

AWC001.jpg [4.03 MB]
Spektakulære Azorene

Vinene fra Azores Wine Company har høstet stor annerkjennelse i hele verden. Ikke bare er det fantastiske viner, men de reflekterer Azorenes historie. Denne kvelden blander vi historiske viner fra midt ute i Atlanterhavet med asiatisk street food. Hitchhiker med Tom Victor Gausdal i spissen har satt sammen en utrolig spennende meny til vinene.

hitchhiker-gatemat-vulkan-oslo_20220523115950.jpg [357.08 KB]
Fargerikt på Hitchhiker


Restauranten åpnet i 2014 og har holdt det gående på toppen av mathallen med street food fra hele verden. Den siste tiden har de begynt å fokusere mer på kun asiatisk street food, uten at det har forringet kvaliteten, kanskje tvert om.

Dette er virkelig en kveld du kommer til å huske, så bestill med en gang, for her blir det fort fullt!

Meny Hitchhiker 21.06.2022.jpg [79.35 KB]
Kveldens meny med viner, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her