Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 21. juni i Oslo

Unike toppviner fra stjerneprodusent matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Unike toppviner fra stjerneprodusent matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Tom Victor Gausdal har sammen med kjøkkenet på Hitchhiker satt sammen en seksretters meny som passer til noen av verdens mest spennende viner fra Azorene
23 Mai 2022 - 12:42
antonio-macanita-azores-wine-company[1].jpg [39.64 KB]
António Maçanita


António Maçanita lager vin i Portugal, han har tre vingårder på fastlandet og en på Azorene. Det er de mineralske vinene fra Azorene han har med seg denne kvelden. António er kjent for å se muligheter der hvor andre ser utfordringer. Dette har ført til at han dyrker gamle, nesten glemte druer på steder ingen andre tør å dyrke de.


Azorene er kanskje hans aller fremste eksempel på dette, hvor han har funnet igjen lokale druer og gitt de en ny renessanse. Øygruppen ligger virkelig midt ute i Atlanteren, og det lett vulkanske jordsmonnet er med på å gi et deilig mineralpreg på vinene. António Maçanita kommer selv denne kvelden, og har tatt med seg noen av toppvinene fra Azorene. Dette er en mulighet til å få snakke med og høre fra en virkelig lidenskapelig vinmaker, som er spådd en lysende fremtid og har blitt kåret til årets vinmaker i Portugal

AWC001.jpg [4.03 MB]
Spektakulære Azorene

Vinene fra Azores Wine Company har høstet stor annerkjennelse i hele verden. Ikke bare er det fantastiske viner, men de reflekterer Azorenes historie. Denne kvelden blander vi historiske viner fra midt ute i Atlanterhavet med asiatisk street food. Hitchhiker med Tom Victor Gausdal i spissen har satt sammen en utrolig spennende meny til vinene.

hitchhiker-gatemat-vulkan-oslo_20220523115950.jpg [357.08 KB]
Fargerikt på Hitchhiker


Restauranten åpnet i 2014 og har holdt det gående på toppen av mathallen med street food fra hele verden. Den siste tiden har de begynt å fokusere mer på kun asiatisk street food, uten at det har forringet kvaliteten, kanskje tvert om.

Dette er virkelig en kveld du kommer til å huske, så bestill med en gang, for her blir det fort fullt!

Meny Hitchhiker 21.06.2022.jpg [79.35 KB]
Kveldens meny med viner, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Dagens rett

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip

Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her