Toppviner fra Tyskland på Nedre Foss Gård
Winemakers Dinner 29. mars i Oslo

Toppviner fra Tyskland på Nedre Foss Gård

Gunter Künstler tar med seg 7 av sine beste viner, som pares med nydelig mat på Nedre Foss Gård.
23 Februar 2023 - 13:28

29. mars kan du få deg en kulinarisk opplevelse av de sjeldne. En av Rheingaus aller beste vinmakere kommer til Oslo og viser frem sine aller beste viner, i tillegg skal kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård spesialkomponere en meny til vinene. Mens du nyter dette, får du høre historier og litt om vinene av Gunter Künstler selv.

Weingut Künstler har eksistert siden 1648, familien holdt før til i Südmahren som ligger i dagens Tsjekkia. Dagens vingård som ligger i Rheingau i Tyskland ble etablert i 1965 av Franz Künstler. I dag er det hans sønn Gunter som er vinmaker og driver familiegården videre. Künstler er anerkjent som en av de aller beste produsentene i Rheingau, og har høstet flere priser for sine rieslinger.

Gunter foran en av sine vinmarker Foto: Weingut Künstler

De fleste vinmarkene ligger ved elven Main, de sydvendte markene nyter godt av et stort antall soltimer og varmen fra elven, og er beskyttet av Taunus-fjellene mot kalde vinder fra nord. Jordsmonnet varierer fra vinmark til vinmark, noe som gir viner med spennende, individuelle særtrekk.

Künstler er kjent for sine fantastiske rieslinger, men lager og utrolige gode pinot noirer, denne kvelden er vi så heldige at vi får smake på noen av hans beste rieslinger og to av hans røde viner. Sammen med en flott meny fra Nedre Foss Gård blir dette en kveld du absolutt ikke vil gå glipp av!A5 - 2 (2).jpg [84.05 KB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Forsiden akkurat nå
Wraps er en super løsning for restemiddagen
Dagens rett
Wraps med rømme og kylling

Wraps er en super løsning for restemiddagen

Disse er fylt med kyllingrester, men de kan lages med andre rester, enten med og uten kjøtt, og sågar vegansk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sensasjonelt rimelig for verdens dyreste tørre riesling
+
Tester
73 nyheter testet spesialpol Tyskland riesling og pinot noir mars 2023

Sensasjonelt rimelig for verdens dyreste tørre riesling

5300 kroner er ikke billig, men sammenlignet med hva denne vinen går for internasjonalt er prisen en brøkdel. Den er et av få unntak, for de fleste rieslingene er innafor manges budsjett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 27. mars i Oslo

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru

Smak den elskede druen Chardonnay hele veien fra Vin de France til toppvin som Grand Cru fra Chablis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om det kan høres hverdagslig ut, er panert og fritert fisk virkelig festmat
Dagens rett
Panert og fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Selv om det kan høres hverdagslig ut, er panert og fritert fisk virkelig festmat

Ishavsrøye er i sannhet en delikatesse, og får ekstra drahjelp med denne innpakningen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her